Kadın Çiftçi Akademisi Projesi’nde protokol imzalandı

Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu ve Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ‘Tarımda Kadın Eli Projesi’ kapsamında proje paydaşlarının katılımı ile protokol töreni düzenlendi.

KIRKLARELİ 24.04.2024 14:36:00 0
Kadın Çiftçi Akademisi Projesi’nde protokol imzalandı

Proje kapsamında hayata geçirilen "Kadın Çiftçi Akademisi Projesi" için iş birliği protokolü imzalandı.

 

DESTEK PROGRAMLARINA ERİŞİMLERİ ARTIRILACAK

 

Protokol imza töreninde, kadın çiftçilerin tarımda daha etkin ve başarılı olabilmeleri için eğitim ve destek programlarına erişimlerinin artırılması hedeflendiği belirtildi. Protokol kapsamında, kadın çiftçilere seracılık, bağcılık, finansal okuryazarlık, değişen iklim koşullarına karşı sürdürülebilir tarım, bitkisel atıklarla kompost üretimi, İyi Tarım Uygulamaları, gıda güvenliği ve hijyen, gıda mevzuatı, KOSGEB ve destekleme modelleri, TKDK destekleri ve kırsal kalkınma destekleri gibi konularda eğitimler sağlanacak ve kadın çiftçilerin işlerini daha verimli bir şekilde yürütmeleri desteklenecek.

 

DAHA GÜÇLÜ OLMALARI HEDEFLENİYOR 

 

Proje kapsamında imzalanan iş birliği protokolü, kadınların tarımda daha güçlü ve etkili bir rol oynamalarını desteklemeyi amaçlıyor. Kadın çiftçilerin bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sürdürülebilir tarım uygulamaları geliştirmeleri ve ekonomik açıdan daha güçlü hale gelmeleri hedefleniyor. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ