IPARD Hibe Programı anlatıldı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası’nda IPARD Hibe Programı Bilgilendirme Semineri (Avrupa Birliği Fonu-Kırsal Kalkınma) düzenlendi.

TEKİRDAĞ 19.04.2024 10:06:00 0
IPARD Hibe Programı anlatıldı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere; Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erman Sayhan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Talat Kaya, Tekirdağ DSYB Başkanı Ergin Durgun, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender ve kurum yetkilileri ile Malkara TSO üyeleri katıldı. 

 

“PROJE HAZIRLAYALIM”

 

Seminerin açılışında konuşan Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamanoğlu, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 42 il arasında bizim ilimiz neden yok, TKDK 81 ile yayılsın, diye her platformda bunu dile getirdik. Yerel siyasetçilere bunu dile getirdik. Ve sonunda TKDK ilimize geldi. Öncelikle bu hibelerle ilgili olarak ön yargılarımızı yenmemiz gerekiyor. Proje hazırlayalım. Bir proje hazırlamadan, başvuru yapmadan bunun çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Proje yazma kültürünü lütfen kendi işimizi geliştirmemiz için kazanalım, buna önem verelim” dedi. 

 

“42 İLDEN 81 İLE ÇIKTIK”

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender de “Tekirdağ’da, Trakya’da, Malkara’da bir özlemle bekleniyordu. Çok şükür 81 ilde Bakanlığımız bu programı hayata geçirmiş oldu. Biz Mart’ın 21’i itibariyle de resmi olarak TKDK programlarımızı açmış bulunduk. Tekirdağ merkezli toplantımızı yaptık. Buradaki uzman arkadaşlarımız 11 ilçede hepsi tek tek sunumlar yapacaklar. Biz bu programları uyguladığımızda 5 yıl boyunca uygulayacağız. Çağrı bazlı çalışıyoruz. Bizim 3 tane destek programımız var. Bunlar; hayvan çiftlikleri, işleme sektörü ve kırsal program. 42 ilden 81 ile çıktık. Bu programda 5 yıl boyunca 785 milyon euro uygulayacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, hazırlanan sunum eşliğinde hibe programı kapsamındaki projeler, projeye katılım şartları, desteklenen sektörler, proje başvuru süreci, puanlama sistemi, başvurulan projelerde verilen hibe destek oranları ve diğer genel hususlara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

 

Haber / İrem BANÇO