İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı

Edirne İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

EDİRNE 18.04.2024 13:45:00 0
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı

Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

 

ALINABİLECEK TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI 

 

Toplantıda Türkiye Acil Müdahale planı kapsamında Edirne’de ve yakın illerde meydana gelebilecek 7,0 büyüklüğündeki depremde, haberleşme, ulaşım, acil müdahale, arama kurtarma, ilk yardım, hasar tespit çalışması, enkaz kaldırma, alt ve üst yapı çalışmaları, barınma, lojistik destek ve diğer konularda alınabilecek tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

 

“KAPASİTEMİZİ ÜST DÜZEYDE TUTMALIYIZ”

 

Edirne Valisi Yunus Sezer, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Çok verimli bir toplantı oldu. Her il buradan bir tecrübe çıkartıp kendisine bir istikamet belirlemesi lazım. Her il kendisi afet kapsamında olmayabilir ama böyle bir kapasite oluşturulması memleket açısından elzemdir. Her il bir ili yedekleyecek, afet durumunda şu ekibi gönderiyoruz diyebilecek. Afet kapsamında olmasak bile sonuçta afet ülkesiyiz. Biz afete uğramayabiliriz ama başka bir ilimiz buna maruz kalabilir. Biz kendi kapasitemizi üst düzeyde tutup diğer illere desteğimiz olmalı ve motivasyonumuzu yüksek tutalım” dedi.

 

Haber / Buse AKIN