Hayırsever iş insanı Kemal Darcan’dan eğitime destek

Muratlı’da hayırsever iş insanı, AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan tarafından yaptırılan 20 derslikli ortaokulun temel atma töreni geniş katılımlı bir törenle gerçekleşti.

9.05.2024 17:51:00 0
Hayırsever iş insanı Kemal Darcan’dan eğitime destek

Hayırsever iş insanı, AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan tarafından Tekirdağ Muratlı’ya kazandırılacak olan Kemal Darcan Ortaokulu’nun temel atma töreni geniş katılımcı bir törenle gerçekleşti. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Muratlı Belediye Eski Başkanı Nebi Tepe ile il ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu törende, ilk önce okul projesi hakkında bilgi verildi, ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

 

 

 

 

AMACIMIZ KALİTELİ EĞİTİM

 

Törende ilk konuşmayı AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan yaptı. Darcan konuşmasında şunları söyledi: “AKPA Kimya olarak 97 yılından bugüne kadar birçok projeye imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Tekirdağ-Muratlı'daki fabrikamızda Avrupa'nın tek çatı altındaki en büyük üretim tesisi olan AKPA Kimya birçok endüstri koluna ürettiği ara mamulleri 75'ten fazla ülkeye ihraç ederek küresel pazarda ilk beşte yer alıyor. Kemal Darcan Ortaokulu Projesi'nin temel atma töreninde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okul projesiyle yeni yüzyılın değişen şartlarına uygun geleceğin bilgi toplumunu oluşturma yolunda nitelikli insan gücünü yetiştirme eğitimde fırsat değiştirmeyi sağlayarak öğrencilerin kaliteli eğitim almasını hedefliyoruz. Okulumuz 20 derslikli olmakla birlikte içerisinde kapalı spor salonu, bağımsız sanat atölyesi ve uzay gözlemevi bulunacaktır. Bu cümlelerle tüm katılımcılara tekrar hoş geldiniz diyerek Ortaokul Projesi'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

 

 

 

TEKİRDAĞ EĞİTİM AİLESİ İÇİN MUTLU BİR GÜN

 

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Bugün bizler için Tekirdağ eğitim ailesi için son derece önemli, keyifli ve anlamlı bir gün. Zira yeni bir okulumuzun, yeni bir eğitim yuvamızın temelini hep birlikte atma imkanımız olacak. Kemal Bey'i okul yapımı konusunda ziyaret ettiğimizde henüz protokolümüzü imzalamamıştık. Kendisinin heyecanından çok etkilenmiştim. Çünkü bize şunu ifade etmişti, evet ben bir okul yapmak istiyorum ancak sadece bir okul binası değil, aynı zamanda spor salonu, çocuklarımızın derslik dışında zaman geçirebilecekleri tasarım atölyeleri ve hatta dedi bir gözleme ve uzay ve gözlem merkezinin de içerisinde bulunduğu böyle bir kompleks eğitim yapısı yaptırmak istiyorum. Biz de çok mutlu olmuştuk. Ben bir kez daha hayırlı seyirlerimiz, kıymetli Kemal Darcan'a, Tekirdağ eğitim ailemiz adına şükranlarımı almak istiyorum. Tekirdağ Milli Eğitim Ailesi olarak ilimiz genelinde 215 bin öğrencimize, Muratlı ilçemiz üzerinde 4500 öğrencimize, yine il genelinde 13 bin 500, Muratlı özelinde 308 öğretmenimizle çocuklarımızı, gençlerimizi, göz aydınlarımızı, sevgili evlatlarımızı geleceğe güven içerisinde mutlu, huzurlu, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada inşallah kısa süre içerisinde tamamlanacak olan hayırsever ortaokulumuzla beraber de Muratlı ilçemiz genelindeki eğitim yatırım ihtiyacımız tamamlanmış olacak. Ben emeği geçen herkese ve hayırseverimiz çok değerli Kemal Darcan'a şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

ATILAN HER TEMEL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

 

Konuşmasına; “Şehrimize, ülkemize atılan her temel, kesilen her kurdele bizim için çok değerlidir” diye başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceeer de şunları söyledi: “Bugün hepimiz farklı bir heyecan, farklı bir sevinç, mutluluk içinde buradayız. Çünkü biliyoruz ki eğitime yapılan her türlü yatırım, insana geleceğimize yapılmış en büyük yatırımdır. Bundan daha kıymetli, daha önemli, daha anlamlı bir yatırım olamaz. Ben bu anlamda hem Muratlılı hemşerilerim adına, bütün hemşerilerim adına ve ülkem adına kıymetli hayırsever Kemal Darcan’a teşekkürü bir borç biliyorum. Sağ olsun, var olsun. Bence yapılan en büyük hayır, en büyük hizmet bu. Ne mutlu ona, böyle güzel bir okulu şehrimize kazandırdığı için ben gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Tekirdağ'ımız çok hızlı göç alan, aldığı göçle beraber eğitim noktasında, okul derslik noktasında ihtiyacı sürekli artan bir il. Bununla beraber deprem tehlikesi adı altında, elbette haklı olarak birçok binamız okullarımızla beraber hem tahliye edildi, yıkım kararı alındı ve bu ihtiyacımız bu dönemde daha da fazla arttı. Dolayısıyla bu süreçte böylesi hayırseverlerimizin olması, bu eksiğin kapatılması çok kıymetli.”

 

 

 

 

HER YIL 30 BİN GÖÇ ALIYORUZ

 

Tekirdağ’ın her yıl Muratlı ilçesinin nüfusu kadar göç aldığını kaydeden Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de, “Tekirdağ'ın nüfusu bir milyon yüz altmış yedi bin elli dokuz ve her yıl yaklaşık otuz bin göç alıyor. Yani kısacası şu, her yıl bir Muratlı ilçesi kadar nüfus ilimize geliyor. Bunun altyapısını hazırlamak lazım. Yollarını hazırlamak lazım. Hastanesini yapmak lazım. Okulunu yapmak lazım. Birçok altyapı ihtiyacı var. Bu hem yerel yönetimlere hem de devletin tüm birimlerine iş düşüyor” dedi. 

 

 

 

 

İNŞAAT BİTMEDEN YENİ İHTAYAÇ DOĞUYOR

“Bir hastane bitiyor bunun inşaatı bitmeden yeni hastane ihtiyacı çıkıyor” diyen Vali Soytürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Okul yapılıyor ama daha inşaat bitmeden yeni okul ihtiyaçları karşımıza çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla depreme dayanıklı okullarımız yıkılıyor. Bu yıkılan binaların yerine planlanan okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanımızın yaklaşık altı ay önce ilimizi ziyaretlerinde uzun uzun konuştuk, programa aldırdık ve teknik personel sıkıntısını hem genel yönetimlerimizden hem OSB'lerden aldığımız destekle giderdik. Ankara'daki protokol imza, onay kısımlarını birebir takip ettik ve sonucunda da işlerimizin yüzde sekseninin yaklaşık maliyeti ihaleye çıkması ihale tarihi alınması anlamında yüzde seksenini tamamladık. Elimizde çok az bir iş var. Onların yaklaşık maliyetini de hazırladık. Yakın bir tarihte ihaleye çıkacağız. Milli Eğitim Bakanlığı kendisine düşeni yapıyor. Okulları planlıyor, yapıyor. Ama bir taraftan da hayırseverlerimiz var. Sekiz aydır buradayım. Sekiz protokol. Sekiz tane hayırseverle eğitim protokolü imzaladık. Ayrıca yerel yönetimlerimiz de az önce başkanımız bahsetti. Kadir Başkan döneminde on bir ilçeye on bir okul yapıldı. Süleyman Paşa'da iki tane okul yapıldı. Kapaklı'da, Çerkezköy'de, Çorlu'da yerel yönetimlerimiz tarafından okullar yapıldı. Onlara da şükranlarımı arz ediyor. Bu hayırseverlik katsayısının artarak devam etmesini diliyorum. Ben tekrar Kemal Bey'e çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Çok önemli bir şey yapıyorsunuz. Diğer yatırımlarınız da önemli. Cari açığı kapatıyorsunuz. Ülkeye döviz girdisi sağlıyorsunuz. Bunlar çok önemli. Ama bana sorarsanız en önemli konu arkamızda yapacağımız olan çünkü bu ilelebet vaki kalacak. Sizin isminiz burada yaşayacak. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

 

 

 

 

DUALARLA TEMEL ATILDI

Protokol konuşmalarının ardından Muratlı Müftüsü Osman Latifoğlu’nun duasıyla birlikte temel atma töreninde ilk harç protokol tarafından beton pompasının düğmesine basılarak okulun temeline gönderildi. Temel atma töreni ilk harcın atılmasıyla birlikte tamamlandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – İrem BANÇO