Geleneksel El Sanatları ve Resim Sergisi açıldı

Tekirdağ’da 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel El Sanatları ve Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

16.04.2024 14:04:00 0
Geleneksel El Sanatları ve Resim Sergisi açıldı

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Benan Utku, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“ÖZELLİKLE YABANCI TURİSTLERİ ÇEKMEYİ ARZULUYORUZ”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ’ın bir tarım şehri, bir sanayi şehri ama aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu berterek, “Çok şükür bugüne kadar önemli çalışmalar yapılmış, turistleri ağırlıyoruz. Derneklerimiz var, sivil toplum örgütlerimiz var, üniversitemiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir tık daha ileriye geçmek istiyoruz. Daha çok hizmet etmek, daha çok turist ağırlamak istiyoruz. Özellikle yabancı turistleri çekmeyi arzuluyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

 

“ŞEHRİMİZİ DAHA FAZLA TANITMAK İSTİYORUZ”

 

Bu sergilerle, şehri daha fazla tanıtmak istediklerini dile getiren Soytürk, “Bir de bize özgü coğrafi işaretli olan ürünlerimiz var. Karacakılavuz’daki ürünlerimiz gibi. Valilik olarak hediyelerimizi bu özel ürünlerle yapıyoruz. Kültürümüzü tanıtıyoruz, çok da beğeni alıyor, arkasından siparişler de gelecek” diyerek serginin hayırlı olmasını temenni etti. Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapılırken, Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk, açılış sonrası sergiyi gezerek sergilenen ürünleri inceledi. 

 

“TEKİRDAĞ’IN RENKLERİ” FOTOĞRAF SERGİSİ’Nİ DE GEZDİLER

 

Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk, Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Tekirdağ Fotoğraf Derneği (TEFOD) ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSOD) Üyelerinin katkıları ile düzenlenen “Tekirdağ’ın Renkleri” Fotoğraf Sergisi’ni de gezdi. 

 

Haber / Buse AKIN