En İyi Tez Ödülleri sahiplerini buldu

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen En İyi Tez Ödülleri Töreni, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapıldı.

EĞİTİM 4.04.2024 10:40:00 0
En İyi Tez Ödülleri sahiplerini buldu

Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, Fen Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim ile teşekkür belgesi ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve danışman hocaları katıldı.

 

“YÖNERGEYE GÖRE BELİRLEDİK” 

 

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, daha önceden hazırlanmış olan yönergeye göre ödülleri belirlediklerini ifade ederek, “Tezlerden üretilen yayınlar ve patentler dikkate alınarak en iyi yüksek lisans ve en iyi doktora tezleri komisyonumuz tarafından belirlendi. Bu anlamda üniversitemize değerli katkılarından dolayı hem tez danışmaları hocalarımıza hem de öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“PRESTİJ OLACAK” 

 

Prof. Dr. Ömer Zaim, ödül törenini kıymetli bulduğunu belirterek “Kuralları belirlemek, yönetmelikleri yazmak önemli, ama uygulamaya geçmezse bunun hiçbir değeri olmuyor. Biz bugün burada bu çalışmanın uygulamaya dönüşmüş olduğunu görüyoruz. Böyle bir ödül almaları hem hocalarımız için hem de öğrencilerimiz için bir prestij olacaktır” dedi.

 

“YÖKAK KALİTE ÇALIŞMALARINA DA KATKI SUNACAK”

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, “İbn-i Sina’nın ‘Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder’ diye bir sözü vardır. Özellikle bu anlamda bu ödül töreninin çok kıymetli olduğunu düşüyorum. Burada çok önemli yayınlar ve patentler ortaya çıktı. Bu aynı zamanda üniversitemizin YÖKAK kalite çalışmalarına da katkı sunacak bir uygulama. Bu anlamda hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

“SON DERECE ÖNEMLİ”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da ödül töreninin önemini vurguladığı konuşmasında, “İlk olarak Rektör Yardımcım Prof. Dr. Metin Aydoğdu hocamın çıkartmış olduğu yönetmelikle bu uygulama başladı. Ve bunun ilk örneğini ortaya koyduğu için Fen Bilimleri Enstitümüze teşekkür ediyorum. Büyük bir emeğin sonucunda ortaya çıkan ve alanına önemli katkılar sunan tezlerin ödüllendirilmesini oldukça kıymetli buluyorum. Bu tezlerin çıktılarına baktığımızda Q1, Q2, Q3 kategorisinde dergilerde yayınlanmaları ve yeni patentler almaları açısından son derece önemli. Bu aynı zamanda üniversitemizin akademik üretkenliğine de önemli katkılar sunan bir uygulama. Bu anlamda bugün ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını kutluyorum” dedi.Daha sonra Teşekkür Belgesi ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve danışmaları, tez çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından belge ve plaket takdim töreni ile etkinlik sona erdi.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ