Çerkezköy’de Halk Ekmek Tesislerini incelediler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve beraberindeki heyet, Çerkezköy Belediyesi Bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Halk Ekmek Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

TEKİRDAĞ 10.05.2024 16:00:00 0
Çerkezköy’de Halk Ekmek Tesislerini incelediler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama Çerkezköy Belediyesi Bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Halk Ekmek Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. 

 

Manisa’da vatandaşları ucuz ekmek ile buluşturmak istediklerini, hem Çerkezköy Halk Ekmek fabrikasını görmek hem de fabrikanın kurulum süreci hakkında bilgi almak için ziyarette bulunmak istediklerini belirterek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bilgi aldı. Halk ekmek fırınının gerekli Ar-Ge çalışmaları yaptıktan sonra toplam inşaat alanı 2 bin 560 metrekare olan ekmek üretim tesisinin yer seçimini yaptıklarını, proje aşamasında İstanbul Halk Ekmek ve Eskişehir Halk Ekmek tesislerinde incelemeler yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, proje çalışmalarımız neticesinde 100-120 bin ekmek üretim kapasiteli 2 adet yarı otomatik tünel fırın koyulabilecek, yan ürünler üretilebilecek bir tesisin projesini ortaya çıkardık” dedi.

 

“GÜNLÜK 40 BİN EKMEK ÜRETİYORUZ”

 

İlk üretim deneme işlemini geçtiğimiz yıl 21 Mart’ta yaptıklarını, 27 Mart 2023’te tek vardiyada günlük 8 bin 500 adet ekmek üretimi ile 8 farklı noktada halk ekmek satışına başladıklarını söyleyen Akay, “Bugün 2 vardiyada günlük yaklaşık 40 bin adet ekmek üreterek kentimiz genelinde 15 farklı noktada tasarımı tamamen Belediyemize ait olan Halk Ekmek büfelerimizde vatandaşlarımızı ucuz ve sağlıklı ekmek ile buluşturmaya devam ediyoruz” dedi. Akay, ihtiyaç halinde Halk Ekmek fabrikasında günlük 50 bin adet ekmek üretimi yapabilecek kapasitede olduklarınım dile getirdi. 

 

Haber / İrem BANÇO