Çerkezköy TSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan toplantısı, dün saat 16.00’da Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı.

TEKİRDAĞ 26.03.2024 17:30:00 0
Çerkezköy TSO Meclisi toplandı

Yoklama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan toplantının 2’nci gündem maddesinde Şubat ayı gelir gideri görüşüldü. 2024 yılı Şubat ayı geliri 1 milyon 384 bin 967,55 TL, Şubat ayı giderinin 1 milyon 741 bin 931,56 TL, kasa mevcudunun bin 697,94 TL olduğu ifade edildi. Şubat 2024 gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın oy birliği ile ibra edilmesinin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar, meslek gruplandırılması rehberinde yer alan bazı kodlarda yapılan değişiklik ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. İlgili gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından odanın Mart ayı faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi. 

 

“ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI BAKAN ŞİMŞEK’E İLETTİK”

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katılarak üyelerden gelen E-ekonomik sorunları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilettiklerini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Özellikle odamız üyesi olup esnaf ve sanatkarların kullandığı kredi hakkından yararlanamayan üyelerimiz için aynı sistemin hazinece karşılanması ve bizim Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de bu haktan faydalanması için yazılı müracaatta bulunduk. Yeşil dönüşüm ve karbon ayak izinin azaltılması için de bölgedeki sanayiciye kredi desteğinin verilmesi, 30 milyon dolar kullanma şartı aranmaksızın 3 milyon, 4 milyon, 5 milyon TL şeklinde kredi verilmesi hem yeşil dönüşümün hem de karbon ayak izi azaltımının yeni nesil makinelerin kullanılması, suyun da daha az kullanılması için de bu kredilerin fayda sağlayacağı görüşünü bildirdik. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu konular yerini bulacak ve kredide esnaf sanatkar için olan kredinin küçük işletmelere kullandırılması hem de diğer sanayinin yeşil dönüşüm ve karbon ayak izinin azaltılması için çalışmalarda kullanılabilecek kredinin verilmesine fayda sağlayacaktır” dedi. 

 

“ÜYELERİMİZ VİZE SORUNU YAŞIYORDU”

 

Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili de meclise bilgi veren Çetin, “İş insanlarımızın ve sanayicilerimizin ticaretin artması için Avrupa’ya gitmesi için vize sıkıntısı yaşıyordu. Üçüncü defa konsolosluğu ziyaret ettik. Daha önceki ziyaretlerimizde Çorlu’ya açıldığı için bu bölgede biz vize merkezinin açılamayacağını dile getirdiler. Biz kendilerine anlattık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgenin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık 900 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Kendilerini buraya devam ettik. Talebimiz vize merkezinin biran önce burada açılması. Belki ilk etapta odamıza başkanlığa ve genel sekreterliğe müracaat edildiğinde oda üyelerimizin benim yazacağım görüş yazısıyla beraber yaklaşık olarak 60 üyenin vize almasına olanak sağlamış olacağız. İnşallah KOSMOS’un açılmasıyla beraber daha fazla üyeye bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu. 

 

KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Bulgaristan Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası’yla kardeş oda protokolü imzaladıklarını dile getiren Çetin, “Amacımız ülkenin en büyük üretim üslerinden biri olan bölgemizdeki ticaretin istenilen seviyelere gelmesi için komşu ülkelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları’yla işbirliği içerisinde olmak ve bizim  ürettiğimiz ürünlerin o pazarlarda, onların bulunduğu bölgedeki pazarlarda daha iyi yer bulmasını sağlamak amacıyla bu ziyaretlerimiz devam edecek” dedi. 

 

BASINA KAPALI YAPILDI

 

Oda faaliyetleri ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilirken, bundan sonraki meclis toplantılarında dilek ve temenniler bölümlerinin basına kapalı yapılacağı ifade edildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU