Bulgaristan Paşmaklı heyetinden Tabakoğlu’na ziyaret

Dr. Atanas Belçilov, Hemşire Suzan Mustafa ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rabia Kyöseva’dan oluşan Paşmaklı heyeti, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 17.04.2024 14:49:00 0
Bulgaristan Paşmaklı heyetinden Tabakoğlu’na ziyaret

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de yer aldı.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR 

 

Trakya Üniversitesi ile Paşmaklı Belediyesi arasında imzalanan ve eğitim, sağlık, kültür ve teknoloji alanlarında iş birliğini içeren anlaşma kapsamında Trakya Üniversitesi’ne ziyarette bulunan heyet, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüşerek yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

 

“İŞ BİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, “Komşu ve dost Bulgaristan’ın kurumları ile iş birliğini çok önemsiyoruz. İlk olarak Paşmaklı Belediyesi ile başlayan bu ikili iş birliği bir örnek teşkil etti ve yakın zamanda Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ile de benzer bir anlaşma imzaladık. Trakya Üniversitesi olarak hem iki ülkenin hem de kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi adına bu anlaşmaları önemsediğimi belirtmek isterim. Köklü tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan Paşmaklı halkı ile imkanlarımızı paylaşmaya hazırız. Evlatlarınızı Trakya Üniversitesinde eğitim alması ve hastalarınızın hastanemizde şifa bulması için kapımız sonuna kadar sizlere açıktır.” diyerek heyetin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“AVRUPA DEVLETLERİYLE EŞ DEĞER”

 

Dr. Atanas Belçilov, “Trakya Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliği bizim için çok değerli” diyerek başladığı konuşmasında, “Ziyaretimizin amacı hem sizlerle olan diyaloğumuzu geliştirmek hem de Paşmaklı halkının Trakya Üniversitesi hastanesinden nasıl faydalanacağı ve bu süreçte nelerin gerekli olduğu ile ilgili bilgi almak. Çok büyük bir hastaneniniz var ve Trakya Üniversitesi’nin sağlık konusundaki imkanları büyük, Avrupa devletleriyle eş değer. Bu anlamda Trakya Üniversitesinin sunduğu bu imkanlardan yararlanmak bizler için çok değerli” dedi. Ziyaret, hediye takdimi ve ardından Paşmaklı heyetinin Trakya Üniversitesi Hastanesi’ni gezmesi ile sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ