Başkan Var: Çocuklar geleceğimizdir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle coşku dolu şekilde kutlandı.

TEKİRDAĞ 24.04.2024 15:24:00 0
Başkan Var: Çocuklar geleceğimizdir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle coşku dolu şekilde kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir gurur ve heyecan ile kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay Var, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir" sözü ile çocuğa özen göstermeyen bir ülkenin yarınlarını bugünden kaybettiğini vurgulamıştır. Çocuklarımız geleceğimizdir” dedi. 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda halk oyunları ve müzikli gösteriler sergilendi. 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Şarköy Belediyesi tarafından da 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında yüz boyama, sihirbaz ve ateşbaz gösterisi düzenlenirken, şenlik palyaço, şişme oyun alanları, hayal kahramanları gibi etkinliklerle devam etti. Şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkardı. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'da başlayan etkinlikler kapsamında akşam saat 18.00’de de Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Pamuk Prenses ve Üç Buçuk Cüceler" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

 

“BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİDİR”

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir gurur ve heyecan ile kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay Var, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti'ni yeni nesillere emanet eden Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel gün çocuklara saygı, sevgi ile yaklaşılması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ sözü ile çocuğa özen göstermeyen bir ülkenin yarınlarını bugünden kaybettiğini vurgulamıştır. Çocuklarımız geleceğimizdir” dedi. 

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çocukların gülüşleriyle aydınlanan umut dolu yarınlar için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Var, “Tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

 

Haber / Buse AKIN