Akay: Pazar günü zenginler kulübüyle gönüllüler kulübü yarışacak

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, son mahalle buluşmasını cuma akşamı saat 22.00’de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yaptı.

GÜNDEM 30.03.2024 10:02:00 0
Akay: Pazar günü zenginler kulübüyle gönüllüler kulübü yarışacak

Meclis üyesi adayları ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’in halkı selamlamasının ardından sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinlerine seslendi. 


“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”


Bugünlere kolay gelmediklerini, ilmek ilmek ördüklerini belirten Başkan Akay, “İlmek ilmek ördüğümüz bu gönül birlikteliği, 10’uncu gecede bana yaşatan 7’den 70’e, çocuklarıma, ablalarıma, annelerime, ağabeylerime, amcalarıma, kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. 10 yıllık bir mücadeleden sonra, zorlu yollardan sonra, zorlu yollarda bir sevdanın peşinde verdiğimiz mücadeleden sonra yine karşınızdayım. 10 yıldır verdiğiniz görevin sorumluluğuyla görev yaptım. 10 yıl evvel 30 Mart 2014’te bana verdiğiniz yetkiyle, sorumlulukla bir mücadeleye başladım. 10 yıl sonra yeniden bu meydanda o vermiş olduğunuz sorumluluğa hiçbir leke sürdürmeden geldim karşınıza. 10 yıllık mücadeleden sonra meydanları dolduran, bana inanan, güvenen tüm hemşehrilerim, annelerim, ablalarım, kardeşlerim sağ olun, var olun. Allah hepinizden bin kere daha razı olsun” dedi. 

 

 

 


“ÇERKEZKÖY ‘BİR DAHA’ DEMEYE KARARLI”


Bu 10’uncu gece buluşmasına gelene kadar Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde korkmadan, cesaretle buluşarak son durağa kadar geldiklerini söyleyen Akay, “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemize geldik. Buraya gelene kadar Çerkezköy’ümüzün tüm mahallelerinde korkmadan, cesaretle meydanlarda buluşarak geldik. Gazi Osman Paşa’dan Bağlık’a, Bağlık’tan Veliköy’e sizlere selamlar getirdik. Fatih’ten, İstasyon’dan, Yıldırım Beyazıt’tan selamlar getirdik. Cumhuriyet’ten, Kızılpınar’dan selamlar getirdik de geldik. Binlerle meydanlardaydık. Şimdi yine binlerce hemşehrimle yeniden kucaklaşıyorum. Ve görüyorum ki Çerkezköy kararlı, Çerkezköy ‘bir daha’ demeye kararlı. 10 yıllık mücadeleye, 10 yıllık birlikteliğe hak veren vefalar Çerkezköy. 10 yıllık mücadelede, zorlu yollarda her şeye rağmen beni yalnız bırakmayan vefakar Çerkezköy. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu. 


“10 YIL ÖNCE BATIRDIKLARI 3 BELEDİYEYİ TESLİM ALDIK”


Akay, “10 yıl önce 2014’te batırdıkları 3 belediyeyi teslim aldık. 10 yıl önce yarım bıraktıkları, eksik bıraktıkları, ilgisiz bıraktıkları, öksüz bıraktıkları bir Çerkezköy teslim aldık. 10 yılda unuttukları, vatandaştan koptukları bir belediye teslim aldık. 10 yıl önce parkları, bahçeleri zapt edilmiş, su baskınları altında bir Çerkezköy teslim aldık. 10 yıl önce içine kapanmış bir Çerkezköy teslim aldık. Ve bir değişim talebiyle sizlerin karşısına çıktık. 10 yılda altyapıda birçok yatırımla buluştuk. Yapılan yatırımlarla birçok sorunu ortadan kaldırdık. Yetmez. Daha çok kazacağız. Daha da çok işler yapacağız. 10 yılda terk ettikleri alanları spor komplekslerine çevirdik. 10 yılda yürüyüş yolu yapmayı unuttukları viyadükleri yeniledik. Veliköy’de 30 yıl unuttukları binayı bir yaşam alanı haline getirdik. Birilerine bıraktıkları, birilerine peşkeş çektikleri Kızılpınar’daki kültür merkezini, Türkan Saylan Eğitim Kültür Merkezi’ni yeniledik. Öğrencilerimize, gençlerimize teslim ettik. Çamur içinde bir alandan yeni Pazar alanlarına kavuştuk. Neresinden tutup neresinden anlatayım. Bu değişimi, bu dönüşümü Çerkezköy’deki tüm hemşehrilerim yaşadı. Annelerim, ablalarım, kardeşlerim bunları biliyorlar” dedi. 

 

 

 


“TALİMATLA İŞ YAPAN OLMADIK”


Çerkezköy’de 150 yeni yaşam alanıyla buluştuklarını söyleyen Akay, “Gururla Çerkezköy’ün yeni meydanları, heybetiyle Osmanlı Cami, heybetiyle Vatan Size Minnettardır Anıtı, Emek Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, gururla yeni Köşem Meydanı’nı memleketimize kazandırdık. Çok zor, çok zahmetli günlerden geçtik. Bu zor ve zahmetli zamanlarda yanımızda olan hemşehrilerime, esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir emeğin sonunda hem yeraltında hem yerüstünde birçok yatırımı Çerkezköy’le buluşturduk. Bin 260 sokakta asfalt beton çalışmaları yaptık. 3 yeni düğün salonu, ek hizmet binaları, kreşleri ile, Kültür Merkezi’yle, spor kurslarıyla, Pazar alanlarıyla, kütüphaneleriyle, Çerkezköy’ün malı Halk Ekmek Fabrikasıyla, Bağlık Viyadüğüyle, Tepe Bağlantı Kavşağıyla, yarı olimpik yüzme havuzuyla, ilk dönemde 170 dönüm, ikinci dönemde 580 dönüm, toplamda 750 dönümlük yeni kent ormanıyla, dere ıslahları, Kavakdere’nin, Pınarça Deresi’nin kenarındaki yeni yaşam alanlarıyla 10 yılda her an vatandaşının yanında bir Çerkezköy Belediyesi olduk. Bebeklerini unutmayan hatırlayan, çocuklarını unutmayan hatırlayan, gençlerle bir araya gelen, gençlere alan açan, daha mutlu bir Çerkezköy, kadınlarıyla, gençleriyle buluşan bir Çerkezköy mücadelesi verdik. Her an Çerkezköy’deydik. Her şartta Çerkezköy’deydik. Talimatla iş yapan olmadık. Talimat alan olmadık. Boyun eğmedik. İtiraz ettik, isyan ettik  ‘her şey Çerkezköy için’ dedik. Üzerimize aldığımız tüm görevleri her zaman en öne koyduk. Talimat aldık diye, kömürlü termik santral Çerkezköy’ün havasını temizleyecek diye bu millete yalan atmadık. Baskılara boyun eğmedik. Tehditlere boyun eğmedik. Hakkımızı yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Kendimizi baskıcılara, tehditçilere teslim etmedik, etmeyeceğiz. Her an, her şartta Çerkezköy dedik, her an her şartta Çerkezköy demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


“YENİ HEDEFLERLE BULUŞACAĞIZ”


Çerkezköy’de yeni hedeflerle buluşacaklarını dile getiren Vahap Akay, “Yeni trafik çözümlerimizi, yeni ulaşım çözümlerimizi, yeni yaşam alanlarını Çerkezköy’le buluşturacağız. Halk ekmekle binlerce hemşehrisine hizmet eden Çerkezköy Belediyesi inşallah yeni dönemde yeni çözümlerle, yeni hedeflerle yoluna devam edecek. Enflasyonla mücadelede hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Daha mutlu çocuklarımız olacak. Genç kardeşlerimize yeni alanlar açacağız. Yeni düğün salonlarıyla buluşacağız. Yeni yaşam alanlarıyla buluşacağız. Enflasyonla mücadelede halk ekmekten sonra halk sütle çocuklarına süt dağıtan bir belediye olacağız. Halk etle vatandaşının yanında olan bir Çerkezköy Belediyesi olacağız. Kent lokantalarıyla hemşehrileriyle buluşan bir Çerkezköy olacağız. Bugüne kadar herkesle kucaklaştık, daha da sıkı kucaklaşmaya, daha da fazla yan yana gelmeye devam edeceğiz” dedi. 


“GEÇTİ O GÜNLER GEÇTİ”


10 yılda bugünlere kadar geldiklerini söyleyen Akay, “Bugün yeni 5 yılın arifesinde hala binlerle meydandayız. 10 yıl sonra mahalle mahalle binlerle yan yanayız. Hemşehrilerimizle yine kol kolayız. Bugün yüzlerce gönüllümüzle, yüzlerce partilimizle, Allah hepsinden razı olsun, kapı kapı mücadele ettiler. Kapı kapı sizlere ulaştılar. Neden 10 yıl sonra yeniden meydanlarda annelerimle buluşuyoruz? Neden 10 yıl sonra meydanlarda hemşehrilerimizle buluşuyoruz? Çünkü bir gönül birlikteliğimiz var. Biz 10 yılda bir gönül ittifakı kurduk. Bireysel talepte bulunanları bir kenara bıraktık, ‘aramızda yerleri yok’ dedik, ‘biz millet için çalışıyoruz’ dedik. Bu mücadelede milletin duygularıyla oynayanlar, ayıranlar, ayrıştıranlar, yalanla dolanla oy devşirmeye çalışanlar oldu. Hiçbirine müsaade etmedik. Asla da müsaade etmeyeceğiz. Oy almak için bu dönemde, 2 gün sonraki seçimde daha fazla oy almak için Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde başka, Kızılpınar’da başka konuşmadık, konuşmayacağız. Neysek oyuz. 10 yıl evvel neysek bugün de oyuz. 10 yıldır birlik diyen, beraberlik diyen, kardeşlik diyen, memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelmiş herkesle beraber kucaklaşarak, ayırmadan, ayrıştırmadan, sen-ben demeden, senden-benden demeden, birlik beraberlikten başka hiçbir şey söylemeden, dünyaya hangi pencereden bakarsa baksın, hangi siyasi partiye gönül verirse versin, hiç fark etmez kucaklaşan bir belediye, sarıp sarmalayan bir belediye olduk. Sarıp sarmalayan bir siyaset yaptık. Sarıp sarmalayan bir belediyecilik yaptık. Herkese eşit, adil davranan, herkesin belediyesi, 10 yıl sonra herkesin belediye başkanı olduk. Etrafımızı hiç kimsenin sarmasına müsaade etmedik. Etrafımızda çocuklarımızdan başka, annelerimizden başka, ablalarımızdan başka, kardeşlerimizden başka hiç kimsenin olmasına müsaade etmedik. Birilerinin, bir avuç zenginler kulübü siyasetinizin artık Çerkezköy’de hiçbir karşılığı yok. Geçti o günler geçti. Yalan siyasetinizin, iftira siyasetinizin Çerkezköy’de karşılığı yok. Attığınız yalan ve iftiraların bizlere yapışmadığını buradan, bu meydandan haykırıyorum” diye konuştu.


“BAKANLARIN BİRİ GELİYOR, BİRİ GİDİYOR”


Akay, “Ben 10 yıllık bir belediye başkanıyım. 10 yıl evvel, 5 yıl evvel bu meydandaydım, yine bu meydandayım. Birileri 5 yıl ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. Ondur soruyorum. Bir arpa boyu kadar kimseyi tatmin edecek bir cevabı ben duymadım. Görev yaptığınız süre boyunca bu topraklara ne hizmet ettiniz? Kendinizden başka kime ne faydanız oldu? Soruyorum buradan. Her seçim dönemi bakanın biri geliyor biri gidiyor. Hoş geldin diyoruz, güle güle diyoruz. Tamam da arkadaş ne faydanız var, bu çocuklara ne faydanız var? Ne tesis yaptınız? Çerkezköy’ün hala okul eksiği var. Memleketin doktor eksiği var, hastane eksiği var. Milletin hastane kuyruklarında anası ağladı. Ne yaptınız? Hiç kimseye faydanız yok. Kendinizden başka hiç kimseye faydanız yok. Bu millet de bunların hepsini görüyor. Buradan termikçi aday arkadaşıma sesleniyorum. Soruyorum, 5 yıl evvel Çerkezköy’ün başına bir püsküllü belayı musallat etmek istediler. Şimdi Çerkezköy’ün başına yeni bir püsküllü belayı parayı çok seven, birileri sana talimat verirse ‘tabi uygundur, yapalım’ mı diyeceksin, yoksa ‘hayır’ diyebilecek misin? Cevabını ver de duyayım be kardeşim. Geçmişte olduğu gibi Çerkezköy’ün başına bir püsküllü belayı sarmaya çalışırlarsa ‘uygundur’ diyecek misin? Müsaade edecek misin soruyorum sana. Yoksa yine ‘kömürlü termik santral memleketin havasını iyileştirir’ diye milletle dalga mı geçeceksin?” dedi. 


“SİYASET CESARET İSTER”


Siyasetin cesaret istediğini söyleyen Akay, “Mücadele ister, yaşadığın kentin çocuklarını her şeyden çok düşünmek ister. Daha bugünden, bir seçim döneminden kendini baskıcı sendika temsilcilerine teslim ettin. Hata, kaza kazanırsan, olmaz ya, kim belediye başkanı olacak? Bu sendikacılar mı olacak, sen mi olacaksın, anlat da bu millet duysun” diye konuştu. 


“SANDIKTA HÜSRANA UĞRAYACAKSINIZ”


İsim vermeyen Türk Metal Sendikası temsilcilerine de seslenen Akay, “Baskıcı sendika temsilcileri, baskıcı Kale Kilit, Hüppe, BSH temsilcileri. Yarın mitinginiz varmış. Yoklama almaya başlamışsınız. Yarın miting için miting yoklaması yapan sendikacılar, buradan sesleniyorum. Bırakın emekçinin, işçinin yakasını. Sandıkta hüsrana uğrayacaksınız. Alın teriyle mücadele eden o emekçileri rahat bırakın. Kale Kilit, Hüppe, BSH ve diğer fabrikalarda baskı altında kalan emekçi kardeşlerim, büyüklerim. Yalnız değilsiniz. Bu arkadaşlara gereken cevabı sandıkta verin. Miting için yoklama yapan sendika temsilcileri, Köşem Meydanı’na gelin. Bak herkes burada. Herkes gönülden burada. Annelerimle buluşuyorum, kardeşlerimle buluşuyorum, bu işe gönül veren, meydanları 10 yıl boyunca terk etmeyen hemşehrilerimle buluşuyorum. Gel gör bakalım meydanları. Gönülden bu meydanları bu hale getirmek, yan yana getirmek, kol kola getirmek kolay mı sandınız siz. Bu meydanda herkes var. Cumhuriyet Halk Partili burada, AK Partili burada, MHP’li burada, Dem Partili burada, İYİ Partili burada, Saadet Partili burada, Büyük Birlik Partili burada. Ya Çerkezköy burada Çerkezköy. Bu birlikteliğe gönül veren, bugüne kadar emek veren herkesle beraber bu meydandayız. Siz zorla yoklama ile bu insanları toplamaya çalışırsınız. Biz gönülden toplarız” dedi.   


“PAZAR GÜNÜ SANDIKLARDA BULUŞACAĞIZ”


Seçime 2 gün kaldığını anımsatan Akay, “Pazar günü sandıklarda buluşacağız. Pazar günü zenginler kulübüyle gönüllüler kulübünün yarışması var. Pazar günü zenginler kulübüyle gönüllüler kulübü yarışacak. Pazar günü sandıklarda işçinin, emekçinin oyuna göz diken sendika temsilcisiyle, ‘oy benim hakkım’ diyen emekçi yarışacak. Pazar günü sandıklarda ‘talimat aldım, bu kente santral gelsin, ben siyaset yapacağım aman kimseyle kötü olmayayım’ diyerek teslim olanlarla görevi boyunda kendi ve arkadaşlarının dışında hiç kimseye fayda sağlamayanlarla, ‘bana adaylık vermediniz, ben küstüm gidiyorum, bu şehri terk ediyorum’ diyenlerle, her anda, her şartta küsmeden, kırılmadan, yılmadan cesaretle, mücadele edenler yarışacak” diye konuştu. 


“10 YIL SON KARŞINIZA ‘5 YIL DAHA DEVAM’ DEMEK İÇİN GELDİM””


Akay, “Çocukluğum Çerkezköy, gençliğim Çerkezköy, bana 10 yıl bu gururu, bu onuru yaşatan Çerkezköy. 10 yıl sonra karşınıza alnım ak, başım dik geldim. 10 yıl sonra karşınıza bir 5 yıl daha devam demek için geldim. Ben çok sevdim çok. Ve biliyorum çok sevildim çok. Ayrılmayacağız. Sandıklarda buluşacağız. Bu gönül birlikteliğini bana yaşatan, ilmek ilmek ördüğümüz bu gönül birlikteliğini 10 yılda bugünlere kadar taşıyan, benim kıymetli hemşehrilerim. Sizlerden aldım güçle, heyecanla yeniden bu yollara çıktık. Şimdi bir yeni 5 yılın arifesindeyiz. Bu son mitingimizde yetkiyi size devretmeden evvel, bu yola çıktığım kıymetli yol arkadaşlarımla beraber Pazar günü hem kendime hem de bütün meclis üyesi arkadaşlarıma oy istiyorum. Bu yolda yalnız değilim. Bu yolda beraber baş koyduğum, bu yola beraber yürümek için ant içtiğim benim yol arkadaşlarım var. O yol arkadaşlarımla sizlerden bir yeni 5 yıl için destek istiyorum. Bugünlere biriktire biriktire geldik, yan yan vererek, kol kola vererek geldik. Şimdi ilmek ilmek ördüğümüz bu gönül birlikteliğini 2024’ten 2029’a taşımaya hazır mısın Çerkezköy? Bu akşam Çerkezköy kararını verdi. 10 yıldan aldığımız güçle yeni 5 yıla yeniden yürüyeceğiz. Bana bu güzel onuru, bu güzel gururu, bu güzel coşkuyu yaşatan tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2 ay boyunca emek veren herkesten Allah razı olsun. Sevginize, ilginize layık olmaya devam edeceğim” dedi. 


MEŞHUR SELFİSİNİ YAPTI


Konuşmasının ardından meşhur selfisini yapan Akay, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla da tek tek fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU