Akay: Ben görevimin başındaydım, sen 5 yıl neredeydin?

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Gazi Osman Paşa, Bağlık, Fatih, Veliköy ve Fevzipaşa’nın ardından 6’ncı mitingini doğup büyüdüğü İstasyon Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

GÜNDEM 24.03.2024 13:34:00 0
Akay: Ben görevimin başındaydım, sen 5 yıl neredeydin?

 

Meclis üyesi adaylarının tanıtımının ardından İstasyon Mahallesi sakinlerine hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Seçime 9 gün kaldı. Çocukluğumun İstasyon’u. Tren raylarından trenin gelişini dilediğim İstasyon’um. Peronlarında büyüdüğüm, peronlarında erik sattığım İstasyon’um. Uçurtma uçurttuğum İstasyon’um. Ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim. Bu dönem tarih kokan İstasyon’umuza imza atmanın heyecanıyla karşınızdayım. Tarih kokan İstasyon. Annelerimin, ablalarımın, amcalarımın, büyüklerimin, bu güzel sokaklarda, bu güzel caddelerde anılarımızın olduğu İstasyon’um. Bugünün heyecanı bende başka, bugünün duyguları tabii ki bende başka. Çerkezköy’ümün tüm mahalleleri benim. Ancak burası bir ayrı, burasının bir ayrıcalığı var bende. İnşallah sıra bu tarihi yeniden ortaya çıkarmaya geldi. Onun heyecanıyla buradayım bu akşam. Heyecanı paylaşmaya geldim sizlerle” dedi. 

 


“194 SOKAKTA ASFALT BETON YOL YOL ÇALIŞMASI YAPTIK”


Bu dönem İstasyon Mahallesi’nde birçok üstyapı çalışması yaptıklarını söyleyen Akay, “Bu dönem sadece 109 sokakta asfalt beton çalışmaları yaptığımız bir dönemdi. 10 yılda İstasyon Mahallesi’nin 194 sokağında asfalt beton yol çalışmaları yapıldı. Yenilenen parklarıyla, revize parklarıyla toplamda 23 sokakta üst yapı çalışmaları yapıldı, park çalışmaları yapıldı. Çocukluğumun mescidi Celal Bey Mescidi’ni yeniden hayata geçirmenin mutluluğuyla onun karşısındayız. Bu dönem yine İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesiyle Cengiz Topel Caddesi’ni birbirine bağlayan Utku Güler Sokak’ta bir düzenleme oldu. İlave yine aynı 2 ana arteri birbirine bağlayan Hakim Sami Sokak’ta yol çalışmaları, aydınlatma çalışmaları yapıldı. Tabii ki İstasyonu’n bu diğer çalışmalarına katkı sağlayacak, Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yaptığımız sosyal belediyeciliği de bu mahallede hakim kılmaya çalıştık. Bu dönemin en kıymetli işlerinden Halk Ekmek AŞ. İstasyon Mahallesi’ndeki 2 şubesiyle İstasyon’daki tüm hemşehrilerime hizmet etmeye devam ediyor” diye konuştu. 


“HIZLI TREN ÇALIŞMALARI NEDENİYLE ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK”


Akay, “Bu dönem İstasyon’un alt kısmında, Hikmet Uğraş Caddesi’nin 2 yan cephelerinde yapacağımız yeni işler vardı, İstasyon’un tarih kokan geçmişini ortaya çıkaracak hayallerimizi bu dönem geçici bir süre ertelemek zorunda kaldık. Hızlı trenin son dönem şekillenmesi son bir sene içinde gerçekleşti. Buna dair yapacağımız altyapı, üstyapı işleri, Gar Çerkezköy düzenlemeleri için biz bugünleri beklemek zorunda kaldık. Bu dönem İstasyon Mahallesi’nde kısmi içme suyu hatları revizyon işlerimiz var. Yine bu dönem İstasyon’u çok yoran, Hikmet Uğraş Caddesi’nde Lemar’ın başlangıcından Dinarsu Konutları’na gidene kadar cadde üzerindeki 120 kapağı kaldıracağız. Bu yoldan yeni bir ana ishale hattı geçecek. Cengiz Topel Caddesi üzerine yapılacak olan su deposunun yeni hattı Hikmet Uğraş Caddesi’nin boydan boya kesecek. Yine şu an bulunduğum alan dahil olmak üzere yeni bir yağmur suyu hattı buradan Çorlu Suyu’na bağlanacak. Bu işleri yaptıktan sonra, Hızlı Trenin Projeleri hayata geçtikten sonra 2024’te bu altyapı işlerini tamamlayacağız. Ardından Hikmet Uğraş Caddesi’ni sil baştan kazdıktan sonra üst yapısını tamamlayacağız, aydınlık bir cadde haline gelecek Hikmet Uğraş Caddesi. Ve en önemlisi Hikmet Uğraş Caddesi’ni yoran işlerden bir tanesi olan TIR trafiğini inşallah bu caddeden kaldıracağız. Gümrük üstünün 18 uygulaması tamamlandı, şu anda askıda. Gümrük üstü uygulamasından sonra, Turgut Özal Bulvarı hayata geçtikten sonra bu ana caddede bu TIR’ların yoğunluğunu kaldırarak İstasyon’u o eski sakin günlerine geri döndüreceğiz” ifadelerini kullandı. 


“CELAL BEY MESCİDİ’Nİ REVİZE ETTİK”


Bu dönem Celal Bey Mescidi’ni revize ettiklerini dile getiren Akay, “Şu anda vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Kızılay ile yapacağımız işbirliğinden sonra hemen karşımızdaki Kızılay binasını gençlerimiz için bir etüt salonu, bir dijital kütüphane haline getireceğiz. Bu dönem içerisinde pazar alanına ücretsiz ulaşımlar sağlayacağız. Veliköy Düğün Salonu’yla başladık düğün salonları yapmaya. Geçtiğimiz hafta Yıldırım Beyazıt Düğün Salonu’nu açtık. Kızılpınar Düğün Salonu da kullanıma hazır. Bu dönem ilave 4 yeni düğün salonundan bir tanesini İstasyon Mahallesi’nde Gabralı İlkokulu’nun hemen yanındaki alana yapacağız” diye konuştu. 


“GEÇİŞ KÖPRÜSÜNÜ BU DÖNEM AÇACAĞIZ”


Akay, “Bu dönem aksayan işlerimizden bir tanesi Fatih Mahallesi’ne geçiş köprüsünü hızlı trenin konumlanmasından sonra inşallah açacağız. 29 Ekim Spor Kompleksi’ne ilave yeni spor alanı ve yeni taziye eviyle İstasyon Mahallesi’ni güçlendireceğiz. Ancak İstasyon’un tarihi dokusunu ortaya çıkaracak, aklımdaki, hayalimdeki Gar Çerkezköy Projesi bu dönem hayata geçecek. Gar Çerkezköy bulunduğumuz bu alandan başlayarak Asbaş marketin arkasından, emniyet müdürlüğünün arkasında bulunan eski hangar binası, bir tescilli yapı. Bu alanın tamamı içinde Gar Kafenin olduğu, etkinlik alanlarının olduğu, bir sosyal yaşam alanının olduğu, İstasyon’un tarihi dokusunu da ortaya çıkaracak bir yeni yaşam alanını hayata geçireceğiz. Bu dönem İstasyon’a olan borcumuzun en temel yatırımlarından inşallah bir tanesi olacak” dedi. 

 


“İSTASYON MAHALLESİ’NE BİR KREŞ KAZANDIRACAĞIZ”


Bu dönem halk ekmeğe ilave vatandaşı ucuz ve sağlıklı etle buluşturacaklarını dile getiren Akay, “Cumhuriyet Mahallesi’nde, Veliköy’de iki kreşimiz devreye girdi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kreşimizde 54 çocuğumuz var. Veliköy’de 90-100 öğrenci kapasiteli bir yeni kreşimiz oldu. İnşallah İstasyon Mahallemize de bir kreş kazandıracağız. 10 yıl evvel bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası, bir Türkiye sevdası diye çıktığımız yolda durmadan, dur durak vermeden Çerkezköy’ün her alanında, her sokağında, her kapısında hizmet etmeye azim ve kararlılığıyla bugün yine karşınıza geldim. İnşallah yine aynı azim ve kararlılıkla Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde olduğu gibi İstasyon Mahallesi’nde de geçmişini, tarihini ortaya koyacak, gelişen, büyüyen, nüfusu hızla artan Çerkezköy’ün geleceğine umutla bakacak bir yeni dönemin arifesinde sizlerden aldığımız güçle 10 yıl evvel olduğu gibi, 5 yıl evvel olduğu gibi yine burada, bu meydandayız. Sizlerle buluşmanın heyecanı, mutluluğu, coşkusu ve enerjisiyle yeni döneme emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.


“BEN BU TAKTİĞİ BİR YERDEN BİLİYORUM”


Hiç kimseye iftira atmadan, sadece ve sadece yaşadıkları gerçeklerden yola çıkarak bugünlere kadar geldiklerini ifade eden Akay, “Birileri iftira siyaseti yapıyor diye bizi yaftalamaya çalışıyor. Kendi yaptıklarını, kendi ettiklerini ben yapıyormuşum gibi millete anlatmaya çalışıyorlar. Ben bu taktiği, bu yaptıkları taktiği bir yerden biliyorum. Bu taktiğin bir adı var. Konuşmaya devam ederlerse o taktiğin ne taktiği olduğunu, o taktiği nerelerde öğrendiklerini tabii ki anlatacağım. Nereden öğrendiniz bu taktiği diye soracağım kimse merak etmesin. ‘Çerkezköy Belediyesi, dolandırıcılık ve hırsızlıktan ceza almış’ demiştir. Yalan. Yalan ve iftira diye bana laf atanlara söylüyorum. ‘Çerkezköy Belediyesi dolandırıcılık ve hırsızlıktan ceza almış’ demişler. Yalan. İftira atıyorsunuz. İller bankası kredi yasağı getirmiş Çerkezköy Belediyesi’ne, kuyruklu yalan. Ya kardeşim eskidendi o eskidendi. Bize bir tane değil, 2 tane değil, 3 tane batık belediye teslim ettiniz be kardeşim. Belediyenin kapısına kilit vuracak şekilde, boğazına kadar batağa batmış üç belediye teslim ettiniz. O zaman yasaklar vardı. Kamu borçlarını gırtlağına kadar dayandırmış, bir tane işi düzgün olmayan belediyeleri bize siz teslim ettiniz. İller Bankası yasak getirmiş diye bugün milletin karşısına çıkmış iftira eder hale gelmişsiniz. Vallahi billahi yazıklar olsun başka bir şey söylemiyorum” dedi. 


“YETİMİN HAKKINI SAVUNURUZ BİZ”


2019 yılında sahte makbuzlarla, içeriden memurlarla, dışarıdan sahtekarlar eşliğinde Çerkezköy Belediyesi’nin zarara uğratılmak istendiğini ifade eden Akay, “2019 rakamlarıyla 949 bin TL sahte makbuzlar oluşturmuşlar, bunları belediyeye yedirmeye çalışmışlar, belediye bunları doğru kabul etmiş ve belediye 949 bin TL zarara uğratılmış. Bunu ben tespit ettim. Savcılığa giden benim. Evrakları teslim eden de benim, bilmiyorsanız öğrenin. Sonra ne olmuş, Çerkezköy Belediyesi bu işin peşine düşmüş. Ve derhal sahte tüm makbuzların tamamını 924 bin 250 TL’sini tahsis etmiş, geriye kalan 2 bin 620 TL’ye icra koymuş, 21 bin 300 liraya da alacak davası açmış. Tabii ki alıp veren davalar olmuş. 3-4 tane davamız var. Yani bilmeden yalan atıyorsunuz. Bilmeden iftira atıp milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorsunuz. Ben bu işin başındayım, bu işi savcılığa götüren benim, ben buradayım kimse merak etmesin. Yetimin hakkını savunuruz biz, sizden değiliz. Kimse merak etmesin. Sana bilgi veren arkadaşları kontrol et termikçi arkadaşım. Biz konuyu tespit ettiğimiz gibi üstünü örtmeye çabalamadık. Aldık bütün her şeyi mahkemeye teslim ettik. Merak edilmesi gereken belediyede bu sahtekarlığı yapmaya kim tenezzül etti kardeşim, onlara bak sen. Şimdi eğer bunları kim yaptı diye merak ediyorsan uzaklara bakma, sadece sağına soluna bir bak göreceksin” diye konuştu.


“SANA HANGİ ADAY ADAYI SÖYLEMİŞSE YALAN SÖYLEMİŞ”


Akay “Ben bu arkadaşlara ‘sendika temsilcileri eliyle fabrikanın emekçilerine baskı yapıyorsunuz’ dedim. Bunu boşuna söylemedim. Şimdi aynı şeyi bizim üstümüze atarak demiş ki CHP ilçe seçimlerinde personele baskı kurmuşuz, baskıyla oy kullandırmaya çalışmışız. Kuyruklu yalan. Şimdi soruyorum sana, sana bunu hangi Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı söylediyse yalan söylemiş yalan. Hangi aday adayıyla bunları konuştuysan yalan söylemiş sana. Her şeye inanıyorsun termikçi arkadaşım. Her şeye cevabın da var. Altıncı mitingi yapıyoruz İstasyon’da. 6 mitingdir soruyorum termik santral yapılmasın diye biz mücadele ederken, sen Çerkezköy’e termik santral kurulması için mücadele ettin diyorum ağzını bıçak açmıyor kardeşim. Niye açmıyorsun? Sen değil miydin elinde kömürlü şampuanlarla kapı kapı gezen? 5 mitindir bağırıyorum sesim kısıldı, her şeye cevabın var termikte çıtın çıkmıyor. Baskı kurup milletten fotoğraf isteyen sizsiniz. 3-5 baskıcı temsilciye bel bağlayıp seçim kazanma hedefini koyan sizsiniz. Şimdi çıkmışsınız bize iftira atmaya çalışıyorsunuz. Allah akıl fikir versin daha da bir şey demiyorum” dedi. 


“SEN 5 SENEDİR NEREDESİN BE KARDEŞİM?”


Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin “5 yıldır neredeydin?” sözlerine de cevap veren Vahap Akay, “Bana sormuş, ‘son 5 yıldır neredeydin’ demiş bana. Bir buçuk yıldır meclise katılmıyormuşum. Bir buçuk yıldır meclisin yüzde 70-75’ine katılmışım. Son 5 yıldır neredeymişim. Madem sordun 5 yıldır benim nerede olduğumu anlatayım. Ben 5 yıldır, 10 yıldır bu milletin bana vermiş olduğu yetkinin peşinde Çerkezköy’ün sokaklarındaydım. Altyapıda çukurlar kazılırken çukurun içindeydim. Halk Ekmek fabrikasının temeli atılırken oradaydım, penceresi takılırken oradaydım. Karda, buzda çalışma arkadaşlarım yol açmaya çalışırken onların yanı başındaydım. İhtiyaç sahiplerine erzak taşıyan Çerkezköy Belediyesi çalışanlarının yanında, onlarla beraberdim. Mahalle mahalle vatandaşlarımla halk buluşmaları yapıyordum, her mahalleye çadır kuruyordum. İşimin başındaydım. Yeni düğün salonları yapıyordum, gençlere kütüphaneler yapıyordum, çocuklara parklar, bahçeler, spor alanları yapıyordum. Pandemide sokak sokak, kapı kapı maske dağıtıyordum. Depremde hemşehrilerimle el ele vermiştim, kol kola vermiştim, dayanışma içerisinde depremzede vatandaşlarımıza yardımcı oluyorduk hep beraber. Ben bu topraklarda vatandaşlarıma hizmet ediyordum. Bu millet beni biliyor kardeşim, nerede olduğumu da biliyor. Ben buradaydım, bu sokaklardaydım, İstasyon’daydım, ben Gazi Mustafa Kemal Paşa’daydım, ben Veliköy’deydim. Ben Kızılpınar’daydım. Milletin derdiyle dertlendim. Şimdi sen söyle bakalım, Allah aşkına, sen neredeydin? Sen 5 senedir neredesin be kardeşim? Sen neredesin ki bana ‘neredesin’ diye soruyorsun? Bu millet bana 2019’da görev verdi, ben görevimin başındaydım. Sen ne yaptın? Sen pılını pırtını toplayıp buraları terk ettin gittin. Bana neyi soruyorsun sen? Sonra da diyor ki beni görememiş. Göremezsin burada yoksun zaten nasıl göreceksin?” dedi. 


“BU SEÇİMİ KAYBEDERSEN YİNE ÇEKİP GİDECEK MİSİN?”


Abdullah Öğe’ye “Termikçi aday arkadaşım” diye seslenen Akay, “2019 yılında seni aday yapmadılar. Sen küstün gittin. Şimdi merak ediyorum. Bu seçimi kaybedersen yine çekip gidecek misin? Gene çekip gideceksin sen. Seni yine göremeyeceğiz. Biz yine buradayız. Biz yine bu meydandayız. Hiç merak etme, ben milletimle el eleyim, kol kolayım, gönül gönüleyim, yan yanayım. Demiş ki ‘komşularım, ablalarım’ diyormuşum ben. Evet diyorum. Yeni söylemiyorum bunu, 10 yıldır söylüyorum. Çorlu’ya şatoya taşınmışım. 18 senedir benim orada evim var. 9 yıldır da tepede Mülk yapıda kiracıyım. Oturduğum sitenin müteahhidi arkadaş, ben de toprak sahibinde 9 yıldır kiracıyım. Kiracı olmama mı laf ediyorsun gerçekten anlamadım ne demek istediğini. Termikçi aday arkadaşım, storylerden beni takip edeceğine gel bir akşam iftardan sonra bir kahve söyleyeyim sana. Ya da şöyle yapalım, sen seçimden sonra gel buraları terk etmeden son bir kahve söyleyeyim de öyle uğurlayayım seni. Gitmeden bir kahve söyleyeyim sana” diye konuştu. 


“BU BİR GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ”


Akay, “10 yıl evvel bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası diye yola döküldük. O günden bu güne hemşehrilerimle bu memleketinden 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelmiş herkesle beraber yan yana verdik, kol kola geldim. Bir gönül birlikteliği ortaya koydum. Gecenin bu saatinde, bu soğukta bu birlikteliği buraya getirmek kolay mı sandın sen kardeşim? Senin etrafındaki 3-5 sendikacıya benzemez. Bu bir gönül birlikteliği. İlmek ilmek ördük bunu. 10 yılda bu noktaya getirdik. Ben emeklerini ortaya koyarak 2024’ten 2029’a gitmek istiyorum. Kardeşlerimle beraber 10 yıldır Çerkezköy’ün her alanında, her anında bir iş ortaya koymaya çalıştık. Eksikler olmuştur, atladıklarımız olmuştur, her şeyi dört dörtlük yaptık demiyoruz. Ancak iyi niyetli bir belediyeciliği bu topraklarda hakim kılmaya çalıştık. Biz 10 yıl evvel sizlerden aldığımız belediyeyi bugünlere kadar getirdik. Seçimlere 9 gün kaldı. 9 gün sonra sandıklarda buluşacağız. Ben ve yol arkadaşlarım yeni hedeflerle yeni yarınlarda buluşma mücadelesi veriyoruz. Pazar günü sadece kendime oy istemiyorum. Meclis üyesi arkadaşlarıma da oy istiyorum” dedi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU