Acımasızca öldürülen genç kadın son yolculuğuna uğurlandı

Edirne'de Berşan Aksak (22), boşanma aşamasındaki eşi Petek Aksak'ı (22), tabanca ile vurarak öldürdü.

GÜNDEM 15.04.2024 10:37:00 0
Acımasızca öldürülen genç kadın son yolculuğuna uğurlandı

Olay, Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Hatıra Ormanı'nda meydana geldi. 

 

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ 

 

Berşan Aksak, Ramazan Bayramı nedeniyle çocuklarını görmek istediğini belirtip, boşanma aşamasındaki 5 yıllık eşi Petek Aksak'ı buluşmaya çağırdı. Kızı E.A’yı (4) yanına alan Petek Aksak, Berşan Aksak ile bir araya geldi. Berşan Aksak, iddiaya göre; kızı olmadan konuşmak istedi. Bunun üzerine kızını evine bırakan Petek Aksak, bu kez Berşan Aksak ile Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki hatıra ormanında buluştu. İkili arasında çıkan tartışmada Berşan Aksak, üzerindeki tabancayı çıkarıp, Petek Aksak'a ateş açtı. Sağ şakak, sol boyun ve göğsüne olmak üzere 3 kurşun isabet eden Petek Aksak, kanlar içinde yere yığıldı. Olayı görenlerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde Petek Aksak'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

 

5 AYRI SUÇTAN KAYDI OLDUĞU BELİRLENDİ 

 

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdükten sonra kaçan Berşan Aksak, bir süre sonra polis tarafından olayda kullandığı tabancayla yakalandı. Gözaltına alınan Berşan Aksak'ın 5 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Petek Aksak'ın cansız bedeni polis ve savcının yaptığı incelemenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ 

 

Talihsiz kadının cenazesi, Yeniimaret Mahallesi'ne getirildi. Burada helallik istendi, bu sırada mahalle sakinleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Petek'in annesi Pınar Kaçarlar da fenalık geçirdi. Anne Kaçarlar ambulansa alınırken, ağabey Eren Kaçarlar da ağladı. Petek Aksak'ın cenaze namazı Bademlik Camisi'nde kılındı. Cenazeye Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kadın muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Cenaze, Bademlik Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

“ACI OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kadın cinayetlerine tepki göstererek, “Bu kez acının adresi Edirne'm oldu. Boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurulan genç bir kadın, 22 yaşındaki Petek Aksak hayattan koparıldı. Ülkemizde artan kadın cinayetleri ve şiddet olayları hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir. Bu tür acı olayları kınıyor ve kadınların yaşamlarını güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulması için toplumsal bir farkındalık ve dayanışma içinde olmalıyız. Belediye olarak bu konuda sorumluluk almaya ve çözüm odaklı adımlar atmaya hazırız. Edirne'de kadınlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalar, bundan sonra da hiç ara vermeden devam edecek, hatta hızla artacaktır. Edirneli kadınlarımız ve sivil toplum örgütleri ile birlikte, kadın hakları, eşitlik ve özellikle kadın cinayetleri ile kadınlara karşı işlenmiş bütün suçlarda Edirne Belediyesi olarak tüm kadınlarımızın yanındayız. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz ilk Belediye Meclisimizde kurmuş olduğumuz Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonumuz ile ailelerimizin içinde bulunduğu sorunlara çözümler üretecek ve yaşanan acı olayların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız. Sözcüklerin kifayetsiz kaldığı bu zor zamanda derin üzüntümü bir kez daha ifade etmek istiyor, Merhume’ye Allah'tan rahmet; ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ