Çetin: Değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günü olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kapaklı'da düzenlenen akşam yeme

GÜNDEM 4.12.2021 17:10:00 0
Çetin: Değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlanmadığı, bir farkındalık günü olduğunu vurgulayan Çakan, “Sadece 3 Aralık günü değil 365 gün hatırlanmak istiyoruz. Bu yüzden Kapaklı’mızda sayın belediye başkanım bir gün değil 365 gün, her zaman bizim yanımızda. Sayın Kaymakamımız Bayram Sağır da engelliler konusunda çok hassas” şeklinde konuştu. Kapaklı’da inşa edilecek olan Engelsiz Yaşam Evi Projesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Hayati Çakan, “Bu projemizin ihalesi gerçekleşti. Bu ay içerisinde büyük ihtimalle temel atma törenimiz olacak. Temel atma töreninde tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmek isteriz. Bu geceyi hazırlayan başta Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e bu gece için emek veren tüm belediye personeline en içten duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“SADECE BAŞLANGIÇ”

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, “Kapaklı’da oldukça yüksek oranda engelli vatandaşımız var. Zaman zaman birçoğunu evlerinde ziyaret ediyoruz. Onların iç dünyalarında yaşadığı acılara şahitlik etmiş birisi olarak, Kapaklı Belediye Başkanı olarak; ‘Acaba biz ilçemizde yaşayan bu ailelere neler yapabiliriz?’ arayışı içerisindeyiz” dedi. Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nin ihalesinin yapıldığını ve çok yakın bir zamanda temelinin atılacağını da belirten Başkan Çetin, “Türkiye’de 10 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Bunların ailelerini de katarsak, yaklaşık 30 milyon vatandaşı etkileyen bir sorundan bahsediyoruz. Birçoğunun ailesi yanında olmadan yaşaması çok zor. Dolayısıyla bina, yol yapmak, onlara sosyal donatılar kazandırmak işin sadece başlangıcı” dedi.

 

 

“TOPLUMDA KARŞILIK BULMASI GEREKİYOR”

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir Avrupalı gibi düşünülmediği ve duyarlı olunmadığı takdirde yapılan binalar, etkinlikler sadece anın aspirinleri olarak kalıyor. Bir algının güçlü bir şekilde toplumda karşılık bulması gerekiyor. Son 20 yılda devletimiz engelli vatandaşlarımıza ciddi destekler verdi. Engelli vatandaşlarımızın, ailelerinin yaralarını sarmaya katkı sağladı. Toplum olarak biz aslında bu fertlere acımak, onlara pozitif ayrımcılık göstermek yerine onlara değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor. Onların mutluluğuna katkıda bulunmamız gerekiyor”

 

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Belediye Başkanı Çetin’in konuşmasının ardından slayt eşliğinde belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Kapaklı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Cuma günü saat 19.00’da düzenlenen programa; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilir, özel bireyler ve aileleri katıldı.

 

Haber / İrem BANÇO