Deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata arama kurtarma, acil sağlık ve itfaiye ekipleri de destek verdi.

GÜNDEM 3.12.2021 17:00:00 0
Deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Trakya Üniversitesi ve Keşan Belediyesi arasında afet ve acil durumlar konusunda imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ortak tatbikat gerçekleştirildi.

 

GERÇEĞİNİ ARATMADI

 

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ve personeli ile Keşan Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, UMKE, 112, KEDAK ve Turkuaz Arama Kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

 

SENARYOYA UYDULAR

 

Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amirliği ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan senaryo gereği öğrenciler, akademisyenler ve idari personel, siren seslerinin çalmasıyla birlikte deprem anında güvenli alanlarda pozisyon alarak sarsıntının geçmesini bekledi. Sarsıntının ardından tahliye kurallarına uyarak binayı boşaltan öğrenciler ve çalışanlar, daha önce belirlenen Acil Durum Toplanma Alanı’nda bir araya geldi.

 

 

YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ VERİLDİ

 

Deprem canlandırmasının ardından, okul bahçesinde konuşlanan arama kurtarma ekipleri anında olaya müdahale etti. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalan bir kişi, Keşan Belediyesi İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edilirken, binanın kazan dairesinde çıkan yangına da müdahale edildi. Deprem sonrası binada yaralı olarak bekleyen biri ise AFAD, UMKE, 112, KEDAK ve Turkuaz Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmaları ile bina dışına tahliye edilerek ilk tedavisinin ardından hastaneye kaldırıldı. Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından okulun konferans salonunda da bir eğitim programı düzenlenerek öğrenciler ve personel deprem ve depreme hazırlık konusunda bilgilendirildi. Tatbikat kapsamında ayrıca Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, öğrenciler ve personele yangın söndürme eğitimi verildi.

 

“YENİ GÖNÜLLÜLER KAZANMAK İSTİYORUZ”

 

Yusuf Çapraz Uygulamalı Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen deprem tatbikatını, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte izleyen Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Türkiye’nin 7 bölgesinde farklı iklimlerden gelen tüm öğrencilerimizin bu eğitimleri görüp şehirlerine, illerine, ilçelerine taşımasını sağlamak ve bu yolla yeni gönüllüler kazanmak için Keşan Belediyesi ile birlikte ilk ortak tatbikatımızı gerçekleştirdik” dedi.

 

“AFET BÖLGESİNDEYİZ”

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da deprem riskini yönetebilme ve afete yönelik önlemler alma konusunda tüm kurumlara büyük görevler düştüğünü belirterek, “Belediyemiz ve Trakya Üniversite organizasyonunda gerçekleşen bu tatbikatta emeği geçen tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Afet bölgesindeyiz, deprem geliyor ve bu konuda her türlü tedbiri almalıyız. Bu hazırlığın da ilk provasını bu tatbikatla başlattık. Daha da büyüyerek gelişecek” şeklinde konuştu.

 

Haber / Erdal AYDIN