Müslümana gavur eziyeti

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmeliği hiçe sayan Çorlu ve Çerkezköy'deki bazı AVM'ler adeta Müslümana gavur eziyeti deyimini akıllara getiriyor. Bazı AVM'ler yasaları görmezlikt

GÜNDEM 28.11.2021 18:18:00 0
Müslümana gavur eziyeti

Çorlu Orion 2 AVM’de benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar, akşam namazı için mescit sorduklarında otoparkın en alt katında izbe bir yerde bir odaya gelişigüzel serilmiş halıların mescit olarak gösterilmesine tepki göstererek “Biz vatandaş olarak devletin koyduğu bütün kurallara genelgelere uyuyoruz. Fakat nedense devletimiz koymuş olduğu kurallar ve genelgeler AVM yöneticileri tarafından hiçe sayılarak görmezlikten geliniyor” dedi.

 

 

 

 

“AVM’LER BU KURALA UYMUYOR”

 

Kendilerini ayrı bir cumhuriyet olarak gören AVM yöneticileri halktan milyon dolarlar kazanırken, halkın en doğal hakkı olan ibadethaneye mevzuatta olması gerekenin yarısı kadar bile yer ayırmamalarına tepki gösteren vatandaş, “Biz Müslümanız. İnancımız gereği ibadetlerimizi yerine getirmek istiyoruz. Ama nedense AVM’ler bu kurala uymuyor. Yaklaşan yılbaşı öncesi Noel Baba maskları ve yılbaşı çamları için özel alanlar oluşturan AVM’ler, Müslümanların ibadetlerini yapmaları için birkaç metre yeri çok görerek adeta suç işliyorlar” diyerek Orion 2 Alışveriş merkezindeki duruma tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

“BU İŞLETMELERİN DENETLENMESİ GEREKİYOR”

 

Bir başka okur da Çerkezköy Center AVM’de mescit olmadığını söyleyerek, “Biz aylardır, yıllardır AVM yetkililerine bunu sorduğumuzda her defasında ‘önümüzdeki ay yapılacak, hazırlayacağız’ diyerek geçiştiriyorlar. Valiliğin veya kaymakamlığın 2016’da yayınlanan yönetmeliğe aykırı davranan bu işletmeleri denetlemesi gerektiğine inanıyoruz” sözleri ile suruma tepki gösterdi.

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ