Edirne'de kurtuluş coşkusu

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törende Edirne Valisi Ekrem Canalp, 54. Mekanize Piyade Kom

GÜNDEM 26.11.2021 14:35:00 0
Edirne


Atatürk Anıtında düzenlenen törenden sonra Kurtuluş Bayramı Kutlama Törenleri,Talatpaşa Caddesi Tören Alanında devam etti. Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun öğrenciler tarafından temsili olarak canlandırılmasının ardından Türk Bayrağımız, temsili Kıta Komutanı subay kıyafetli öğrenci tarafından Vali Ekrem Canalp’e teslim edildi.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ SUNULDU

 

Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından kutlama mesajları okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutlayan Gürkan, “İnsanlığın ve tarihin kadim şehri Edirne son 200 yıl içerisinde dört kez büyük işgal yaşadı. Bu büyük millet her seferinde vatanını geri almayı, bayrağını tekrar göndere çekmeyi başardı. En son 1920-1922 döneminde emperyalistlerin hain emelleri sonucu bütün dünyanın yedi düvelin üzerimize gelmesi sonucu Edirne’miz yine işgal edildi. Milletin bağrından çıkan, Yüce Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olan kahraman askerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı düşman çizmelerinden, düşman işgalinden kurtardı” dedi.

 

 “BAYRAĞIMIZI ONURLA DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEK”

 

Şehitlerin emaneti olan aziz vatanı, şanlı bayrağı sonsuza kadar korumaya devam edeceklerini belirten Gürkan, “Bugün 99. kurtuluş yıldönümünü kutladığımız Edirne’miz, Cumhuriyetimizin serhad şehri, sınır şehri olarak, ülkemizin en batısında şanlı bayrağımızı gururla, onurla dalgalandırmaya devam edecek. Anavatanımızda özgürce dolaşmamızı sağlayan, ezanlarımızın özgürce okunmasını sağlayan, bayrağımızı her daim göklerde asılı kalmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Tarihin hiçbir döneminde hangi savaşla karşılaşırsa, karşılaşsın mülteci olmayan Yüce Türk Milleti, topraklarını, vatanını kararlılıkla savunmaya devam edecektir. Gerektiğinde her biri bir asker olan, bir Mehmetçik olan, bir mermi, bir kurşun olan bu Yüce Millet, yüzlerce, binlerce yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmaya devam edecektir. Bugün burada 25 Kasım 2021’de Edirne’den, bu meydandan, bütün Edirneliler ile birlikte haykırıyoruz: ‘Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!’ Bayramımız kutlu olsun Edirne’m” ifadelerini kullandı. Kurtuluş Şenlikleri Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni ile birlikte son buldu.

 

Haber / Erdal AYDIN