Kırklareli'nde TÜRKVET ve VETBİS sistemleri anlatıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy başkanlığında yapılan toplantıda; Trakya bölgesinin korunması, TÜRKVET ve Veteriner Bilgi Sistemi'nin (VETBİS)sahadaki kullanımı, beklentiler, ye

GÜNDEM 26.11.2021 14:22:00 0
Kırklareli

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya;HayvanSağlığıve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

 

2010’DAN BU YANA ARİ BÖLGE STATÜSÜNDE

 

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, “Bilindiği üzere 2010 yılından bu yana Trakya bölgesi şap hastalığı bakımından ari bölge statüsünde olup Anadolu’dan Trakya’ya herhangi bir şekilde büyükbaş ve küçükbaş hayvan geçişi yasaklanmıştır.Bu kapsamda Valimiz Sayın Osman Bilgin’in talimatlarıyla merkez ve tüm ilçelerde gerekli kontrollerin sıklıkla yapılması sağlanmaktadır. Aynı zamanda ‘İşimiz Saha Gücümüz Saha’ sloganıyla üreticilerimize Anadolu’dan Trakya bölgesine hayvan girişinin yasak olduğu ve mevzuat olarak yapılması gerekenler aktarılmaktadır” dedi.

 

İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR

 

Aksoy, “İlgili yasağa uymayanlar hakkında ‘Trakya Bölgesi’nin Şap Hastalığı Yönünden Ariliğini Bozmak’ suçuna istinaden kanuni işlem başlatılmasının yanı sıra kaçak olarak Trakya’ya getirilmeye çalışılan hayvanlara el konularak masrafları yetiştiriciye ait olmak üzere kesime gönderilmektedir.5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince Bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanır.Tüm yetiştiricilerimizin bu konuda bilgi sahibi olması için saha planlama çalışması yapıldı” dedi.

 

YENİLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Toplantıda yürürlükte olan mevzuatlar, yapılacak yenilikler hakkında bilgi verildi. Yürütülen iş ve işlemler ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı.

 

Haber / İrem BANÇO