Hastanelerde dezenfeksiyon çalışmalarına hız verildi

Son haftalarda ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da artan koronavirüs vakaları dolayısıyla dezenfeksiyon çalışmalarına hız veren Süleymanpaşa Belediyesi, Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir H

GÜNDEM 22.11.2021 15:10:00 0
Hastanelerde dezenfeksiyon çalışmalarına hız verildi

Süleymanpaşa Belediyesi, sağlık kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

 

KAPSAM GENİŞLETİLDİ

 

Açılışı 13 Kasım 2020’de yapılan, 566 yatak, 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım yatağı ile bölgenin sağlık üssü konumundaki Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi başta olmak üzere tüm kamu hastanelerinde belirli aralıklarla dezenfeksiyon çalışmaları yapan Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmaları kapsamını genişleterek sürdürüyor.

 

 

ÖZEL EKİPLER TARAFINDAN DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

Şehir Hastanesi, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanesi 1. Kısım giriş çıkışlarında arındırma faaliyetlerine devam eden ekipler, çalışmaların kapsamını aile ve halk sağlığı merkezlerini de içine alacak şekilde genişletti. Bu kapsamda Karadeniz Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi girişi özel ekipler tarafından ilaçlanarak dezenfekte edildi.

 

VATANDAŞLARA AŞI VE HİJYEN ÇAĞRISI

 

Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada da, salgına karşı alınan kurumsal önlemlerin kişisel önlemler ve aşılama çalışmaları olmadan yetersiz kalacağı hatırlatılarak, vatandaşlara aşı yaptırmayı ihmal etmemeleri, maske, mesafe ve hijyen kriterlerine uygun davranmaya devam etmeleri çağrısı yapıldı.

 

Haber / İrem BANÇO