Yıldızkent Kavşağı'nda trafik çilesi

Kapaklı'nın merkezi olan Yıldızkent Kavşağı'nda özellikle fabrika servis saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Kısa süreli mesafelere gitmek iç

GÜNDEM 20.11.2021 14:05:00 0
Yıldızkent Kavşağı

Fabrikaların vardiya değişim saatlerinde Kapaklı’nın önemli arterlerinden olan ve 5 yolun birleştiği Yıldızkent Kavşağı’nda oluşan trafik, sürücülere adeta çile çektiriyor. Hastası olan veya bir yere yetişmesi gereken sürücüler, fabrika servisleri ve okul servisleri ile daha da kalabalıklaşan kavşakta dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.

 

HAFTANIN 7 GÜNÜ AYNI MANZARA

 

Bir sanayi kenti olması sebebiyle nüfusu her geçen yıl artan, çevre il ve ilçelerden fabrikalara gelen işçileri taşıyan servis araçlarıyla trafiğin kilitlendiği Kapaklı’daki bu durum sürücüleri adeta çileden çıkarıyor. Yıldızkent Kavşağı’nda haftanın 7 günü, özellikle de fabrikaların vardiya değişim saatlerinde yaşanan trafik kargaşası bu güzergahı kullananları isyan ettiriyor. Trafik sorunu sadece sürücüleri değil, yayaları da zorluyor.

 

 

DAHA DA KALABALIKLAŞIYOR

 

İçinde barındırdığı Kazak Gölü Mesire Alanı, İkiz Göller Mesire Yeri ve piknik alanları ile de vatandaşları çeken Kapaklı, hafta sonu tatilini geçirmek için ilçeye gelenleri de ağırlıyor. Sürücüler zaman zaman park yeri bulmakta sıkıntı yaşarken, araç kalabalığı da başta Yıldızkent Kavşağı olmak üzere ilçenin ana yollarını adeta kilitliyor. 26 Temmuz’da yapılan Yıldızkent Kavşağı Projesi ihalesinin ardından itiraz süreci devam ederken, itiraz sürecinin sona ermesinin ardından yüklenici firma tarafından başlatılacak çalışmaların 450 günde tamamlanması hedefleniyor.

 

İHALESİ 26 TEMMUZ’DA YAPILMIŞTI

 

Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Turkcell Avrupa Veri Merkezi’nin açılışı için 13 Eylül’de Kapaklı’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kapaklı’da kent içi trafik sorununu azaltmak için hayata geçirecekleri Kapaklı Yıldızkent Kavşağı Projesi hakkında şu bilgileri vermişti: “En geniş açıklığı 54 metre olacak, 5 açıklıklı, alt germe köprü olarak inşa edilecek ve toplam uzunluğu 250 metre olacak. Bu Kapaklı Yıldızkent Kavşağı projemizdir. 26 Temmuz’da ihalesini gerçekleştirdik. Kesinleşen ihale kararını yüklenici firmaya bildireceğiz. Kısa süre içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece Kapaklı’da değil Tekirdağ’ın her yerinde vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak görevimizdir. Program dahilinde bu projeleri hayata geçireceğiz”

 

 

CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA HİZMETE SUNULMASI PLANLANIYOR

 

Trafik yoğunluğuyla gündeme gelen ve yıllardır yılan hikayesine dönen Yıldızkent Kavşağı Projesi’nin 26 Temmuz’da ihaleye çıktığını duyuran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, proje kapsamında bin 70 metre uzunluğunda bir köprü inşa edileceğini ve işin süresinin 450 gün olduğunu belirterek, “İhale süreci, yer teslimi ve inşaat süresiyle beraber 2023 yılının ilk aylarında inşallah iş tamamlanacak ve inşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında biz burada kurdeleyi hep beraber keserek halkımızın hizmetine sunacağız” bilgisini vermişti.

 

Haber / Buse SERİN