98'inci yıla 98 fidan

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile TEMA Vakfı Tekirdağ İl Temsilciliği'nin iş birliğinde, Cumhuriyetin ilanının 98'inci yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa'nın İstiklal M

GÜNDEM 27.10.2021 17:28:00 0
98

“Cumhuriyet'in 98. yılında 98 Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz” sloganı ile hayata geçirilen fidan dikme etkinliğinde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, fidanları toprakla buluşturdu. Dikimin ardından fidanlara cansuyu verildi.

 

 

“BURASI CUMHURİYET ORMANI OLSUN”

 

Etkinlikte konuşan Vali Yıldırım, “Cumhuriyetimizin 98’inci yılında 98 fidan projesi hakikaten güzel bir proje. İnşallah bundan sonra da buraya gelip sizlerle birlikte bu sene dikmiş olduğumuz fidanların ne durumda olduğuna bakalım, hem de 99’uncuyu, 100’üncüyü 101’inciyi inşallah bundan sonra hep birlikte burada dikmeye devam edelim. Burası Cumhuriyet ormanı olsun. Bunu hep birlikte yapalım. Bu fidanlar sizlerle birlikte büyüyecek. Ya da Cümleyi şöyle bitirebiliriz; sizler bu fidanlarla birlikte büyüyeceksiniz. Hepinizin burada birer fidanı var ve bu fidanlara sahip olacaksınız. Her sene geldiğinizde ‘benim fidanımın durumu nedir?’ diye her sene kendiniz bakacaksınız. Bazen fidanlar kuruyabiliyorlar, her zaman tutmayabiliyorlar ama hemen onları yenileyeceğiz. Yerine yenisini almamız, yenisini dikmemiz gerekiyor. Böylece burası çok güzel bir fidanlık, çok güzel bir orman olacak inşallah. Sizler de hayatınızın bütün evrelerinde gelip buraya bakıp bununla gurur duyacaksınız. Diyeceksiniz ki; bu fidanları biz dikmiştik. İleride okullarınız bitecek iş hayatına atılacaksınız, belki şirketler kuracaksınız, belki devletin yönetimine gireceksiniz, ondan sonra da her sene buraya gelip gururla bu fidanları biz dikmiştik diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

“DAHA NİCE 98 YILLARA HEP BİRLİKTE”

 

Vali Yıldırım, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Her sene fidan dikme etkinliğine buraya gelirseniz çok mutlu edersiniz bizleri. İleride küçüklerinize de ‘hadi bakalım bu etkinliği biz başlattık sizler devam ettirin’ diyeceksiniz. Ben bu projeye destek veren düşünen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeri temin eden Büyükşehir Belediyemize, fidanları temin eden TEMA Vakfımıza, buradaki şubemize ve tabi ki de asıl bunlara bakacak olan siz değerli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum. Daha nice 98 yıllara hep birlikte” ifadelerini kullandı.

 

 

“CİDDİ HAZIRLIKLARIMIZ VAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Cumhuriyet'in 98’inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı kutlamaları kapsamında böylesine anlamlı bir etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada Cumhuriyetimizin 98. yılında 98 fidanı toprakla buluşturuyoruz. 2 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ile kutlayacağız. Bunun için şimdiden ciddi hazırlıklarımız var. Ağaçların insan hayatı için ne denli önemli olduğunu burada anlatmama gerek yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Vali Yıldırım ve Başkan Albayrak’ın konuşmalarının ardından etkinliğe katılan öğrencilere hediyeler verildi.

 

Haber / Buse SERİN