Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşrif edişinin 1450. yıldönümü dolayısıyla Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda Mevlid-i Nebi Haftası programı düzenlendi.

GÜNDEM 22.10.2021 17:10:00 0
Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun yanı sıra Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün de katıldığı programda konukları karşılayan öğrenciler lokum ve gülsuyu ikramında bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladığı kısa film gösterilirken, program Mevlid-i Şerif , şiirler, ilahi dinletisi ve oratoryo ile devam etti.

 

 

“ÇOK OKUYUN, ÇOK ÇALIŞIN”

 

Programda konuşan Kaymakam Murat Duru, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Mevlid Kandilinin ve Mevlid-i Nebi Haftasının ilçeye, ülkemize ve insanların gönül dünyasına huzur, bereket ve selamet getirmesini temenni eden Kaymakam Duru, “Sevgili öğrenciler siz geleceğimiz olarak daha çok çalışmalısınız. Çok okuyun, çok çalışın ve sporu da asla ihmal etmeyiz. Sizler bizim geleceğimiz olarak, geleceğin öğretmenleri, mühendisleri, kaymakamları olarak ülkenin en büyük umudusunuz. Bu görev ve sorumluluk bilinci ile asla derslerinizi ihmal etmeyin. Sporu ihmal etmeyin, öğretmenlerinizi üzmeyin. Güzel bir gelecek sizleri bekliyor” dedi. Programın sona ermesinin ardından katılımcılara mevlit şekeri dağıtıldı.

 

Haber / Buse SERİN