Helvacıoğlu: Derdimiz işsizlik değil mesleksizlik

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun talimatıyla oluşturulan ve iş arayanlar ile işverenleri buluşturacak olan Keşan Belediyesi İstihdam Ofisi'nin tanıtımı yapıldı. Belediye Baş

GÜNDEM 22.10.2021 16:58:00 0
Helvacıoğlu: Derdimiz işsizlik değil mesleksizlik

Keşan Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan tanıtım toplantısına; Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Doğru, görevli personel; Canberk Turşucu, Mert Metin ile Gülden Diker Bağdat katıldı.

 

“İLK DEFA BÖYLE BİR OFİS AÇILIYOR”

 

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, yeni dönemde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bugün bu anlamda; istihdama yönelik projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. İstihdam Ofisi’mizde; Mert Metin, Gülden Diker Bağdat ve Canberk Turşucu görev yapacak. Şu anda belediyemizin girişinde ofisimiz hizmet veriyor. İlerleyen günlerde Keşan Belediyesi İstihdam Ofisi’nin kendine özgü bir alanı olacak. Bugün; vatandaşımızdan aldığımız enerji ile Keşan Belediyesi istihdam ofisi projesini hayata geçiriyoruz. Keşan Belediyesi’nde ilk defa böyle bir ofis açılıyor. Keşan Belediyesi olarak iş arayanlar ile işverenleri bu projede buluşturacağız. İstihdama katkı sunmak için iş arayanlar ile işverenleri hem ofis ortamında hem de dijital bir platformda buluşturacağız” dedi.

 

“ODALARIMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

 

“Keşan Belediyesi İstihdam Ofisi, iş ve işçi bulma anlayışıyla Keşan’a hizmet sunacak” diyen Helvacıoğlu, “KOSGEB destekli personel alınması konusunda yardım edeceğiz, İŞKUR’a destek olacağız. Bu projemizde yardımcı pozisyonunda olacağız. İş arayanlar iş, eleman arayan işletmelerimiz ise aradıkları kriterdeki personeli bu proje ile kolayca bulabilecek. İş arayanlar, doğru iş-doğru personel bulma fırsatı sunacak olan bu uygulama ile iş ve personel bulma süreçlerine destek olacağız. Görevli arkadaşlarımız iş yerlerini ziyaret ederek, iş arayan vatandaşımız ile iş vereni tanıştıracak kadar ileriye gideceğiz. Keşan’ın nitelikli iş ve kalifiye işgücünü bölgesel istihdam havuzunda buluşturmuş olacağız. İstihdama katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiğimiz projenin ekonomik ve sosyal bir kapsamı olduğunu belirtmek isterim. Keşan’ın sosyal ve kültürel yapısını takip eden, sadece asfalt belediyeciliği yapmayan bir kurumuz. Ticaret odası, ticaret borsası, esnaf odalarımızla birlikte hareket edeceğiz. Vatandaşımızın İŞKUR’a kayıt olmasını sağlayacağız. Görevli personelimiz, oda, borsa ve esnaf odası temsilcileriyle birlikte esnafımızı ziyaret ederek, nasıl eleman aradığı konusunda bilgi alacak” ifadelerini kullandı.

 

“HER İŞİ YAPARIM DÖNEMİ BİTTİ” 

 

“Derdimiz işsizlik değil, mesleksizlik” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Her işi yaparım dönemi bitti. Projemiz hem iş arayanlara hem de işverenlere hizmet verecek. Keşan işgücü piyasasında iş arayanlara ve işverenlere aynı anda hizmet vermiş olacağız. Sanayi sitemize, fabrikalara, bakıcı arayanlara hem part time hem de tam zamanlı personel bulmak için destek olacağız. İş bulmak isteyenler ve personel arayan firmalarımız bugünden itibaren Keşan Belediyesi insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü istihdam ofisimize başvuru yapabilirler” ifadelerini kullandı. 

 

“TEK BAŞIMIZA HAREKET ETMEYECEĞİZ”

 

Keşan’ın sosyal, ekonomik, istihdam yapısına yön veren bir anlayışla yola çıktıklarını da kaydeden Helvacıoğlu, “Malkara’daki OSB ile de Hayrabolu’daki OSB veya başka şehirlerimizde de personel arayan işletmelerimizi de bize başvuran, iş arayan vatandaşımızla buluşturacağız. Bu projenin hayata geçmesinde emekleri olan başta Belediye Başkan Yardımcım Tahir Özçınar, meclis üyelerimize ve tüm ekibime teşekkür ederim. 1 hafta içerisinde 4 vatandaşımız ofisimiz aracılığı ile işe girdi. Biz İŞKUR’un işini yapmıyoruz. Sadece yardımcı oluyoruz. İŞKUR, oda, borsa ve esnaf odalarımız ile beraber adımlar atacağız. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Bu proje ile iş arayanlara bilgi, beceri ve yetkinliklerine uygun iş bulma fırsatı sağlarken, bir yandan da personel arayan işletme ve firmalarımıza da eleman bulma sürecinde destek vermiş olacağız” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN