47 yıl aradan sonra yavru vatana gittiler

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin düzenlediği gezi ile 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler ve yakınları, 47 yıl sonra yavru vatan KKTC'ye gitti. Gazilerin mutlu olmasÄ

GÜNDEM 22.10.2021 16:44:00 0
47 yıl aradan sonra yavru vatana gittiler

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlisi’nde yaşayan Kıbrıs gazileri ve aileleri için Kıbrıs gezisi düzenledi. 47 yıl önce yaralandıkları toprakları gezip anılarını tazeleyen gaziler, şehit düşen silah arkadaşlarının kabri başında dua etti.

 

SİLAH ARKADAŞLARININ KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Kıbrıs gezisine gaziler ve ailelerinin yanı sıra Marmaraereğlisi Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cem Bursalı, Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat Bürosu üyeleri ve yakınları katıldı. Beş gün süren gezinin ilk gününde; İtalyan asıllı Rum olan Paulo Paolides tarafından 1957 yılında yaptırılan Mavi Köşk, Bellapais Manastırı, Girne Kalesi Yat limanı’nı gezen Kıbrıs Gazileri, Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni de ziyaret etti. Gaziler, silah arkadaşlarının kabri başında dualar okudu.

 

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Sonraki günlerde, Makarios’un Yazlık Köşkü, Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat sınırı, Ledra Palas Oteli, Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Çalışma Evi, Lefkoşa Surları, Cumhurbaşkanlık Sarayı, Tarihi Girne Kapısı, St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi, Kral Mezarları, Mağusa surları, Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı Kalıntıları, Kapalı Maraş ve Çanakkale’den sonra en çok şehit verdiğimiz yer olarak bilinen Boğaz Şehitliği gezildi. 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nda birlikte mücadele verdikleri silah arkadaşlarının kabrini ziyaret eden gaziler, duygu dolu anlar yaşadı.

 

“GAZİLERİMİZ İÇİN BÜTÜN İMKANLARIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ”

 

Belediye Başkanı Hikmet Ata, gazilerimize minnettar olduğumuzu belirterek, “Eğer bugün bu ülkede hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, güçlü bir ülke olma yolunda adım adım ilerliyorsak bunda şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük etkisi var. Gazilerimizin mutlu olması ve yüzlerinin gülmesi için bütün imkanlarımızı ortaya koyuyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı'nda askerlerimizin vermiş olduğu mücadele bir kez daha yerinde yad edildi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ