Yemiş Kapanı Hanı Projesi de onaylandı

Basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camisi çevresinde rekreasyon çalışmalarına başlanan proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yardım istedikleri y?

GÜNDEM 16.10.2021 17:02:00 0
Yemiş Kapanı Hanı Projesi de onaylandı

Basın toplantısında konuşan Gürkan, projenin yapılması ile ilgili mart ayında Edirne'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan 'paramız yok, siz yapın' şeklinde bir ricası olmadığını belirterek “Birileri diyormuş ki, 'başkan bakan buradan geçerken önüne çıktı, paramız yok Selimiye'yi siz yapın' dedi. Bunların tamamı yalan ve iftiradır. Ne sayın bakanın Edirne'deki görüşmede böyle bir talebi oldu ne de bizim böyle bir talebimiz oldu. Kendisine sadece süreçle ilgili bilgi verdim. Edirne'den ayrıldıktan 15 gün geçtikten sonra sayın bakanla telefonda görüştük. Telefonda dedi ki, 'Cumhurbaşkanımızla görüştük, Selimiye'yi anlattım. Yapın diye talimat verdiler. Bize devredin biz yapalım' dedi. Ben de dedim ki, telefonda olmaz, bize randevu verin gelelim Ankara'da, hatta il başkanınızı çağırın, vali beyle gelelim orada ben size anlatayım” dedi.

 

 

'CUMHURBAŞKANININ BU ANLAMDAKİ RİCASI EMİRDİR'

 

Konuyla ilgili Bakan Kurum'la Ankara'da görüştüklerini dile getiren Gürkan, “Ankara'ya gittik sayın vali, il başkanı ve ben. Bakanlıkta 1,5 saate yakın bir toplantı yaptık. Ben devlet terbiyesi olan bir insanım. Devlette adap nedir bilen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanının bu anlamdaki bir ricası emirdir. Oy vermişimdir, vermemişimdir ama ülkemizin cumhurbaşkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'dır. Aynı şekilde sayın bakan da Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanıdır. Bir partiye mensup olabilir ama partiler gelir geçer. Kalıcı olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bizim devlet geleneğimizde ne cumhurbaşkanının, ne bakanın bu tür istekleri reddedilmez” dedi.

 

'YEMİŞ KAPANI PROJESİ DE ONAYLANDI'

 

Başkan Gürkan, geçen hafta Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun Selimiye Meydanı'ndaki Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili de projeyi onayladığını ifade ederek “Geldiğimiz noktada, geçtiğimiz hafta 7 Ekim 2021'de Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Yemiş Kapanı Hanı Kalıntıları Koruma ve Yeniden İşlevlendirme projesini onaylandı. Projenin ikinci etabı da onaylanmış oldu. Şimdi bunun yapımına da başlanacak” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ