Türk Metal, yetki belgesini aldı

Kısa bir süre önce bölgede üretim yapmaya başlayan Samsung Electronics San.ve Tic. Ltd. Şti.'de çoğunluğu sağlayan Türk Metal Sendikası, Çalışma Bakanlığı'ndan yetki belgesini aldı

GÜNDEM 15.10.2021 16:02:00 0
Türk Metal, yetki belgesini aldı

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Türk Metal, Çerkezköy’deki Samsung’da artık resmen yetkili. Uzun süren, ilmek ilmek örülen örgütlenme mücadelesi nihayet Bakanlığın gönderdiği yetki belgesi ile taçlandı. Şimdi yetkiyi, etkiye dönüştürme zamanı” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Samsung Electronics San.ve Tic.Ltd.Şti.’de çalışan 700 üye ve emekçi adına toplu sözleşme yapmaları için gerekli yetki belgesini aldıklarını dile getiren Koçak, “Bu süreçte emeği geçen başta saygıdeğer genel başkanımız, liderimiz, önderimiz Pevrul Kavlak’a, genel merkez yöneticilerimize ve tüm Samsung emekçilerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarız.

 

“TEŞKİLATLANMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın çizdiği yolda teşkilatlanma faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Koçak, “Çünkü emekçi kardeşlerimiz biliyor ki bir olmak, büyük Türk Metal ailesinin ferdi olmak sesini daha güçlü duyurmaktır” dedi. Samsung Elecrtonics fabrikasında çalışan emekçilere ‘Aramıza hoş geldiniz’ diyen Koçak, alınan yetki belgesinin sendikaya ve işçilere hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Buse SERİN