"AK Parti'de yeri doldurulamayacak tek kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette gündeme ilişkin açÄ

GÜNDEM 14.10.2021 17:36:00 0

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Çetintaş, Atatürk Caddesi’nde yürütülen çalışmalara değinerek “Atatürk Caddesi’nde ilçe başkanı olarak değil bir vatandaş olarak şikayet ediyorum. Gelsinler burada düzenli bir şekilde çalışmalarını yapsınlar. Çok düzensiz, plansız çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaya başlarken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve milletvekili İlhami Özcan Aygun burada konuşma yaptılar. 6 aydır bu proje devam ediyor. Açıklama yapanlardan bir tanesi esnafı ziyaret edip halini sormadı. Gelsinler esnafın halini hatırını sorsunlar” dedi.

 

“HERKES ÇERKEZKÖY’E SAHİP ÇIKSIN”

 

Tüm ilçe başkanlarına Çerkezköy’e sahip çıkmaları çağrısında bulunan Çetintaş, “Çıksınlar açıklama yapsınlar. Hepimiz burada yaşıyoruz. Sadece Kamil Çetintaş’ın yaptığı açıklama ile kalmasın. Biz vatandaşın, esnafın mağdur olmasını istemiyoruz. TESKİ’nin çalışmalarından muzdaribiz. Vahap Akay asfalt çalışmaları yapıyor ama çok düzensiz, disiplinsiz bir çalışma var. Mazgallar asfalt seviyelerinin altında kalıyor. Şu sanda düzeltmeye gidiyorlar ama. Asfalt çalışmalarının pislikleri mazgallarda. Dükkanları su bastıktan sonra mağduriyeti gidermenin bir anlamı yok. Bunu olmadan yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

“KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMELERİNİ İSTİYORUZ”

 

Meydan altı otoparkla ilgili de konuşan Çetintaş, “Bundan yaklaşık 40 gün önce etrafı iş güvenliği açısından çevrildi ama ne hikmetse güvenlik şeridi kaldırıldı. Bu konuda da yetkili ağızlardan bir açıklama bekliyoruz. Buradaki durumu bizler de merak ediyoruz, vatandaş da merak ediyor. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmelerini istiyoruz” dedi.

 

“GENÇLİK MERKEZİ YAPIMI İÇİN ONAY ÇIKTI”

 

Kızılpınar’a hastane ek bina yapılması için girişimlerde bulunduklarını dile getiren İlçe Başkanı Çetintaş, “Bu konunun vekillerimizle takibini yapıyoruz. Kızılpınar’a bir kamu bankasının gelmesi konusunda takiplerimiz devam ediyor. Gençlik Merkezi yapımı konusunda onay çıktı. Arazi konusunda hala çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Veliköy’de Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yolda 2 kişinin kısa aralıklarla kaza geçirdiğini anımsatan Çetintaş, “Bu yolu sürekli UKOME’ye, Kadir Albayrak’a ilettik. Hala bir çözüm üretilmedi. En son Belediye Başkanı Vahap Akay’a konuyu aktardılar. Yaklaşık 15 gün önce ‘Biz ilgileneceğiz’, ‘biz yapacağız’ cevabını aldık ama 15 gün geçti hala bir çalışma yapılmadı. Burada canımız daha fazla yanmadan bir önlem alınması gerekiyor. Bu yolda gidip gelişi ortadan bölgeleri ve yukarıdan aşağıya gelişlerde de set yaparak hızın kesilmesi kendilerine önerimizdir” dedi.

 

 

“KİTAPÇIKTAN BİR TANE PROJE YAPILMADI”

 

İlçe Başkanı Çetintaş, “Seçim vaatlerinde, kitapçıklarında 72 tane vaatleri vardı. Ama şimdiye kadar kitapçıktan bir tane proje yapılmadı. Bağlık’taki viyadük, Çerkezköy Kenpark ile Kültür Merkezi arasındaki üst geçit, Tepe Kavşağı bunlardan bazıları” diye konuştu.  Geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini ve muhtarların parklara kamera sistemi kurulmasını talep ettiklerini söyleyen Çetintaş, “Bizim de talebimiz bu” dedi.

 

“BU KONUYU TOKİ KANALIYLA ÇÖZEBİLİRİZ”

 

Küçük sanayi sitesiyle ilgili de konuşan Çetintaş, “Küçük Sanayi Sitesi’nde ben de uzun yıllar kooperatif başkanlığı yaptım. Mevcut Küçük Sanayi Sitesi’nde 250 tane esnaf var. Ama etrafında bir o kadar daha var. Çerkezköy içinde apartman altlarında da bine yakın dükkan var. Bizim bu konuyu aşacak bir arazimiz yok. Arazi özel arazi olduğu için ben bunu Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip döneminden beri uğraşıyorum. Bunun çözümü şu. Hükümet kanalıyla, devlet kanalıyla bu işin çözülmesi gerekiyor. TOKİ’yi devreye sokarak çözebiliriz. Geçtiğimiz günlerde milletvekilimiz Mustafa Yel ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ettiğimizde spontane bir gelişme oldu ve bu konu gündeme geldi. Vekilimiz ‘10-15 gün içinde plan yapın, TOKİ’ye gidip bu konuyu görüşelim’ dedi. Arazi konusunda da bir gelişme var. Bunun da ilerleyen günlerde paylaşacağız. Ama bizim bunu TOKİ kanalıyla çözmemiz lazım. Bunun çalışmasını yapacağız. TOKİ yetkilileriyle görüşeceğiz. Neler yapabileceğimizi konuşacağız” ifadelerini kullandı.

 

“İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEME VAR”

 

Cuma günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile görüştüğünü söyleyen Çetintaş, “Bölgemizde gerçekten işçi konusunda çok muzdarip olduklarını, eleman bulamadıklarını söylediler.  Bizim bölgemizde işsizlik yok, iş beğenmeme var. Mülteciler konusunda serzeniş olmasına rağmen eleman sıkıntılarını onlarla gideriyoruz. Herkes masa başında çalışacağı bir iş talep ediyor. Türkiye’nin çobana da ihtiyacı var, inşaat işçisine de ihtiyacı var, boyacısına da ihtiyacı var, motorcusuna da ihtiyacı var. Bunları bizim kendi bünyemizde bulamadığımız için de mecburen, bu ihtiyaçları mültecilerle gideriyoruz” diye konuştu.

 

“BÖLGEYİ BU GELİŞMEYE HAZIRLAMAMIZ LAZIM”

 

Önümüzdeki günler Çerkezköy’ün hızlı trenin gelmesi dolayısıyla müthiş bir gelişme yaşayacağını söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Bizim bölgeyi hem iktidar olarak hem yerel yönetimler olarak sosyal alanlarla, konutlarla bu pozisyona hazırlamamız lazım. İstasyon Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm konusunu gündeme getirdi meclis üyemiz. Biz Vahap Akay’a da sesleniyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili bize bir çalışma yapsın, biz de gidelim Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talepte bulunalım” dedi.

 

“DEPREM OLDUKTAN SONRA YAPMANIN KIYMETİ YOK”

 

Tekirdağ’ın deprem kuşağında yer aldığını anımsatan Çetintaş, “Çerkezköy Belediyesi, mevcut binaların depreme dayanıklılığı ile ilgili bir çalışma yaptı mı? Bunu merak ediyorum. Sorduk, cevap gelmedi. Bu çalışmanın yapılması lazım. Deprem olduktan sonra, binalar yıkıldıktan sonra, insanlar öldükten sonra bunun kıymeti yok. Depreme dayanıksız binaların yeniden yapılmasını sağlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

TESKİ’YLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİ DİLE GETİRDİ

 

TESKİ’nin su faturaları ile ilgili şikayetleri de dile getiren İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Sulara her ay enflasyon bazında zam yapılıyor. Faturalar her ay farklı geliyor. Saat okumalarında geciktirerek metreküp artırarak su bedelini artırıyorlar. Metreküp artınca kademe de değişiyor ve su bedeli daha yüksek oluyor” dedi. Kamil Çetintaş, Ambardere’deki bazı vatandaşların TESKİ saat okumaya gelmediği için, saatini kendi okuyarak TESKİ’ye gidip su faturasını ödemelerine rağmen faturaya sayaç okuma bedelinin de yansıtıldığı yönündeki şikayetleri de dile getirdi.

 

“KİMSE KENDİNİ YERİ DOLDURULAMAZ SANMASIN”

 

İstifalarla ilgili de konuşan Çetintaş, “AK Parti’de yeri doldurulamayacak tek kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Geri kalan kalan herkesin yeri doldurulur, Kamil Çetintaş dahil olmak üzere. Kimse kendini yeri doldurulamaz sıfatına koymasın. Herkes kendi isteğiyle nasıl teşkilata gelip yönetime girmek istediyse, kendi istekleriyle de ayrılabilir. Buna da saygı duyarız. Kimse de bu istifalardan farklı şeyler çıkarmasın. 30 tane asil yönetim kurulu üyesinin 15 tane yedeği vardır. Gidenlerin yerine yedeklerden gelir ve bu teşkilat da böyle yürür” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU