Kent Müzesi'nin restorasyonu için imzalar atıldı

Keşan Belediyesi'nin vizyon projelerinden Kent Müzesi'nde ihale aşamasının tamamlanmasının ardından restorasyon sözleşmesi törenle imzalandı.

GÜNDEM 23.09.2021 14:57:00 0
Kent Müzesi

Saat 15.00’de Kent Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen İmza Törenine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Keşan Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Keleş, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Tahir Özçınar, Ali Ünal, Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İmza töreninden önce konuşan Helvacıoğlu “Keşan’ımızın 100. yılı olan 19 Kasım 2022’de hizmete açmayı planladığımız Keşan Kent Müzemizin restorasyon çalışmaları için bugün düğmeye basacağız. Çalışmalar 1 yıl sürecek. Bu gördüğünüz binalar sayı olarak az Keşan’da, gözümüzün nuru olacak çok da şık duracak. Keşan’ımızda yapılan tüm yeniliklere getirdiğimiz vizyonel anlayış Kent Müzemizde de devam edecek. Sadece bir müze olarak değil; sineması, anfi tiyatrosu, kütüphanesi, atölyeleri, otoparkı, yeşil alanları ve cafeteryalarıyla bir kültür kampüsü, bir çekim merkezi olacak. Bir zamanlar hayal diye geçiştirilen bu kıymetli çalışmaların asıl mimarları, bizlere bu desteği, enerjiyi ve çalışma azmini veren kıymetli vatandaşlarımızdır. Ben Keşan adına gururluyum, onurluyum, herkes adına, tüm gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimiz adına mutluyum. Bu umudu yeşerten, bizlere bu onuru yaşatan tüm hemşehrilerimi  gönülden muhabbet ile selamlıyorum. Ne dedik; “inandık mı yaparız” dedik, inandık ve yaptık. Bugünden itibaren imzaları atarak başlatacağımız restorasyon çalışmalarımızın şimdiden Keşan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile ihaleyi kazanan Bayramoğulları Restorasyon Ticaret Limited Şirketi adına Muhammet Bayram, hayırlı olması dilekleriyle karşılıklı olarak sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninin ardında müze binasının eski fotoğrafları sergisi ve Kent Müzesi Sözlü Tarih çalışmalarının yer aldığı bir video sunumu da gerçekleştirildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ