'En Büyük 1000 İhracatçı' arasında ÇOSB'den 31 firma yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) "Türkiye'nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması-2020" araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre "En BÃ?

GÜNDEM 22.09.2021 09:43:00 0

2020 ihracat verilerine göre ÇOSB’den listeye giren 31 firmanın olduğunu belirten Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İstihdamın ihracatla yükseleceğini her zaman ifade ediyoruz. İlk 1000 ihracatçımızın ve bölgemizde 1000 ihracatçı firma arasında yer alan 31 firmamızın istihdama sağladığı katkı, bu gerçeği bir kez daha gösterdi” dedi.

 

“FİRMALARIMIZ BİZİ HER YIL GURURLANDIRIYOR”

 

Ülkemiz ve dünyanın çok zor koşulların olduğu dönemlerden geçtiğini kaydeden Sözdinler, Tüm bu zor koşullara rağmen biz sanayiciler olarak, üretim koşumuzu hızla sürdüreceğiz. İsteğimiz, her şeyin normale döndüğü olağan koşullarda üretim ve ihracat rekorları kırmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan İlk 1000 İhracatçı firması arasında yer alan 31 firmayı tebrik ederek başarılarının devam etmesini temenni eden Sözdinler, “Firmalarımız bizi her yıl gururlandırıyor. ÇOSB, çoklu lojistik olanaklara sahip bir üretim üssüdür. Taşımacılıkta karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu seçeneklerine sahibiz. Avrupa’ya çok yakın bir konumdayız. Böylesi elverişli bir konuma sahip olmak yatırım, ithalat ve ihracat açısından bulunmaz bir nimettir. Türkiye’nin en büyük firmaları arasına ÇOSB’den bu kadar üretken ve ihracatçı firmanın girmesi bölgemizdeki sanayicilerimizin ve bölgemizin gücünü ortaya koymaktadır. ÇOSB’de üretim yapan firmaların toplam ihracatı yaklaşık 3.6 milyar dolar. Hedefimiz bu rakamı daha da yukarı çekerek Türkiye ekonomisine güç ve destek vermektir” dedi.

 

EN BÜYÜKLER ARASINDAYIZ

 

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye'nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden 18 firma en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alırken, İSO’nun “En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu-2020” listesinde ise ÇOSB’den 19 firma yer almıştı. 2019 yılı araştırmasına göre TİM’in “Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması” listesinde ÇOSB’den 28 firma yer alırken, 2020 yılı araştırmasına göre ise “En Büyük 1000 İhracatçı” listesinde ÇOSB’den 31 firma yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU