"Vefatlarımızın yüzde 90'ını hiç aşılanmamış hastalarımız oluşturuyor"

Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesindeki Dr. Süalp Palabıyık Toplantı Salonu'nun açılışına katılan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Tekirdağ ve Çerkezköy'deki

GÜNDEM 19.09.2021 20:01:00 0

Tekirdağ’da koronavirüs vakalarında minimal bir artışın söz konusu olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Potansiyel olarak aslında çok daha fazla artabilecek bir il iken, İstanbul’a yakınlığımız, geçiş yolları üzerinde olması münasebetiyle, gerçekten aşılamada ilimizin sağlık çalışanlarının ve saygıdeğer halkımızın gösterdiği yakın ilgi sonrasında daha fazla yükselmesinin önü alınmış durumda” dedi. 


“EN İYİ, İYİNİN DÜŞMANIDIR”


Sonbahar ve kış aylarında daha fazla bedel ödememek için tüm vatandaşları daha fazla aşı olmaya davet eden Kalkan, “En iyi, iyinin düşmanıdır diyoruz. Biz şuan il olarak 3’üncü, 4’üncü sıradayız. Sağlık Bakanlığımızın bu renklendirme kategorisi de bizi hizmette bir yarış havasına soktu. Bu sebeple de illerimiz milletimize hizmet için aşı gibi basit bir tedbirle, çok pahalı bedeller ödeme durumunda bizi bırakacak hastalıktan kurtaran böyle bir imkan varken halkımızı bundan yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.  Çerkezköy’ün de diğer büyük ilçeler gibi bazen biraz yükseliş yaşasa da ortalama Tekirdağ’ın gösterdiği yükselişleri yaşadığını kaydeden Kalkan, “Biz burada da özellikle Çerkezköylü kardeşlerimizden, vatandaşlarımızdan da sağlık çalışanlarımızın yaptıkları hizmete karşılık, aşı olmaya gelerek teşekkür borcunu ödeyebileceklerini düşünüyoruz” dedi. 


“GENÇLERİMİZİ DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”


Gençlere de seslenen Kalkan, “Özellikle gençlerimizi bu dönemde daha duyarlı olmaya ve halkımızı aşı olmaya teşvik etmeye, bizim gönüllü elçilerimiz olmaya da davet ediyoruz. Çünkü gelecek onların. Biz bütün buraları onlara emanet edeceğiz. Ülkemiz, geleceğimiz onlara emanet. Bu yüzden aşının önemini, bu hastalıktan korunma tedbirlerinin önemini hissetmelerini, yaşamalarını ve bize de destek olmalarını bekliyoruz. Rehavete düşülmesin arzusundayız. Bunu hatırlatmak isteriz. Maske, mesafe ve aşı diyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyoruz. Baharı güzel karşılayabilmek, sevdiklerimizle kucaklaşabilmek için aşılamadan kimsenin sakınmamasını, kaçmamasını tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 


“YÜZDE 90’INI HİÇ AŞILANMAMIZ HASTALARIMIZ OLUŞTURUYOR”


Servislerde ve yoğun bakımlarda yatan hastaların yaklaşık yüzde 80’ini hiç aşılanmamış veya aşısını tamamlamamış bireylerin oluşturduğunu kaydeden Kalkan, “Aynı şekilde vefatlarımızın da yüzde 90 civarında hiç aşılanmamış hastalarımız oluşturuyor. Her türlü şüpheden uzak bir şekilde biz tekrar tekrar aşılanmaya bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Çünkü bizim önümüzde veriler var. Aşı olanların bu hastalığı ne kadar kolay atlattıklarını görüyoruz. Hastaneye gelirlerse bile çok az bir süre kalıp çıktıklarını görüyoruz. Yoğun bakımlara düşmediklerini, yoğun bakımlarda uzun süre zor anlar yaşamadıklarını görüyoruz ve gözlemliyoruz” dedi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU