Başarılı sporcu, kardeşleri ile aynı fakülteyi kazandı 

Trakya Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci kayıtları başarı hikâyeleri ile dikkatleri topladı. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'nin özel yetenek sınavlarında başarı

GÜNDEM 14.09.2021 18:44:00 0
Başarılı sporcu, kardeşleri ile aynı fakülteyi kazandı 

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinde okumak isteyen Muratcan Kaya, girdiği yetenek sınavlarında 500 tam puan alarak ikiz olan ablaları ile aynı okulda öğrenci oldu. Sınavlara, aynı fakültenin biri milli tekvandocu diğeri ise bölüm birincisi olan ikiz kardeşleri Selin ve Pelin Kaya ile antrenman yaparak hazırlanan Muratcan Kaya, sınavda erkekler parkur rekoru kırdı. Ablalarıyla aynı okulda öğrenim görmek için yıl boyunca çalışan Muratcan Kaya, Antrenörlük Eğitimi bölümünü 500 tam puanla kazanan tek öğrenci oldu.


“MUTLULUĞUM TARİF EDİLEMEZ”


Edirne Uzunköprü’de yaşayan baba Metin Kaya, evlatları adına sevinçli ve gururlu olduklarını ifade ederek, “Mutluluğum tarif edilemez. Evlatlarımın üçü de aynı fakültede buluştuğu için çok mutluyuz. İnşallah üniversite diplomalarını alıp iyi yerlere gelirler, ailelerini ve Edirne'yi iyi yerlerde temsil ederler. Kızlarımın bu sene son yılı, şimdi kardeşleri de yanlarına geldi. Çocuklarımızın hepsini bir arada görmek bize ayrı bir mutluluk ve gurur veriyor. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, bu mutlu günümüze özel bir anlam kattığı ve değerli kıldığı için teşekkür ediyoruz” dedi. 


“KARDEŞİMİZİ SINAVA HAZIRLADIK”


Muratcan Kaya da, “Ablalarım olmasaydı bu başarıyı elde edemezdim. Bana çok destek oldular. Bugün burada olmamı onlara borçluyum. Elimden geleni yaptığım ve onları gururlandırdığım için çok mutluyum. Her konuda birbirimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi, milli tekvandocu Selin Kaya da, kardeşiyle aynı okulda okuyacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Kardeşimizi sınava hazırladık. İnşallah bu yıl beraber okuyacağız. Kardeşimiz yanımıza geldiği için mutluyuz” dedi.


“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”


Spor Yöneticiliği bölüm birincisi olan Pelin Kaya da, “Çift ana dal olarak da antrenörlük programında öğrenim görüyorum. Bu nedenle kardeşimin de aynı programda okumasını istedim. Erkeklerde parkur rekorunu kırarak 500 tam puan alan tek aday oldu. Çok mutluyuz, kardeşimizle gurur duyuyoruz. Mezun olduktan sonra Üniversitemizin adını kariyerimizde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


“HEPSİ BİZE EMANET”


Trakya Üniversitesi’nde bir aile geleneği oluştuğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Trakya Üniversitesi’nin çalışanıyla, öğrencisiyle hep bir aile olduğunu söylüyorduk, bunu bugün daha iyi ifade etmiş olduk. Değerli evladımız, ablalarının izinden giderek onlarla aynı okulda öğrenci oldu. Kaya Ailesi’nin tüm evlatlarını üniversitemizde görmek memnuniyet verici. Onlar bizim de evladımız, hepsi bize emanet. Bu kültürü geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bu etki gelecek yıllarda daha da artacak” şeklinde konuştu.

 
Haber / Menşure KARDEŞ