Öğrenci servisleri denetlendi

Edirne Belediyesi ekipleri, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullara öğrenci taşıyan servisleri denetledi. Ekipler, denetimlerin okul giriş çıkış saatlerinde devam edeceğini beli

GÜNDEM 6.09.2021 17:44:00 0
Öğrenci servisleri denetlendi

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Trafik Zabıta Denetim ekipleri, okul servislerine yönelik denetim yaptı.

 

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

 

Ekipler, öğrencilerin okula gidip gelirken kullandıkları okul servislerinde Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan pandemi önlemleri ile yıllık çalışma ruhsatlarının, araç şoför tanıtım kartının, araç yolcu taşıma kapasitelerinin uygun olup olmadığını ve öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını inceledi. Kurallara uymayan okul servisleri için 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Edirne Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğine göre cezai işlem uygulandı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Belediye yetkilileri, denetimlerin okul giriş çıkış saatlerinde devam edeceğini belirterek, vatandaşların servis araçlarıyla ilgili her türlü öneri ve şikayetlerini Alo 153 numaralı hatta yapabileceği gibi Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 0284 225 19 78 numaralı hattına bilgi verilebileceğini belirtti.

 

Haber / İrem BANÇO