Kapaklılı sporcular milli takımda

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Komisyon kararlarının görüşüldüğü toplan

GÜNDEM 3.09.2021 18:25:00 0
Kapaklılı sporcular milli takımda

Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 14.30’da yapılan toplantıya mazeret bildiren Nalan Çolak, Naciye Topçu, Feyzullah Yorulmaz, Emrah Sevinç, Yalçın Hal, Halil İbrahim Erkan ve Tahsin Aras katılmadı.

 

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR”

 

Komisyon raporlarının görüşülmesine geçilmeden önce konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Az önce İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İrfan Danışmaz ile görüştüm. İlçemizden satranç turnuvası için öğrencilerimizi Türkiye Şampiyonası’na göndermiştik. Bu öğrencilerimizden Ezel Özgür kardeşimiz Türkiye 3’üncüsü oldu, Eren Aydın kardeşimiz de Türkiye 8’incisi oldu. Her iki sporcumuz da milli sporcu olarak seçildi. Buradan göğsümüzü kabartan bu iki kardeşimize teşekkür ediyorum. Bunların sayısının çoğalacağını umuyorum çünkü gerçekten milli eğitim müdürlüğümüz ile bu konuda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Gurur verici bir tablo, Kapaklı’da satrançta iki milli sporcumuz daha oldu” dedi.

 

“BİRİ GAZİMİZ İÇİN DİĞER PROJE İÇİN”

 

Mecliste CHP grubunun geçtiğimiz aylarda verdiği önergeyi de yanıtlayan Başkan Çetin, “Çok önceden başlayıp bugüne kadar yapılmış olan satışlar ile ilgili ne kadar yer satıldığı listesi bugün size ulaştırıldı. Arkadaşlarımız belediyemizin kayıtlarından 2000 yılına kadar ulaşabildi. 20.09.2000 yılına kadar geriye gidebildiğimiz satışlara ulaştık. 2000-2002 yılları arasında Şemsettin Dubaz döneminde 9 bin 230 metrekare yer satılmış, sonrasında 3 dönem boyunca, belediye eski başkanımızın görev yaptığı dönem içerisinde yapılan satış 135 bin 677 metrekare. Değerlendirmenizi siz kendiniz yaparsınız, talep sizindi. Bizim dönemimizde 20 bin 285 metrekare yer satıldı. Küçük sanayi sitesinin yapılacağı yer. Onun da ben arsa satışı olarak değil bir proje olarak, değer katmak amacıyla arz etmiştim. Bir de 442 metrekare Tarık Gür kardeşimiz için bir satış yaptık. İki tane arsa var satılan. Arsanın bir tanesi gazimiz için, diğeri de proje maksatlı yaptığımız bir satış” şeklinde konuştu.

 

“HERKES İLE İLGİLİ SÖYLEYECEKLERİM VAR”

 

Bunun üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Muzaffer Yıldıran, “İrfan Mandalı’nın 15 yıllık süreçte 135 bin 677 metrekare satış yaptığını söylediniz, olabilir satılmıştır. Kapaklı’nın ihtiyaçları var. Siz satmaya karşı olduğunuz halde sattınız” dedi. Bunun üzerine Başkan Çetin, “Ben Kapaklı’da yıllarca birikmiş konuların içine giriyorum. Bakın şu anda Cambazlar Caddesi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Normal şartlarda TESKİ’nin yapması gereken bir çalışmayı Fen İşleri Müdürlüğümüz ile biz yapıyoruz. Turgut Özal Caddesi’nde defalarca rica ederek, yalvararak hatta müteahhide yalvararak başlattık çalışmaları. Şimdi size soruyorum, bunlar 2021 yılının meseleleri mi? 135 bin metrekare yer satılırken, bu yerlerin üzerine beton atılırken yapılamaz mıydı bunlar? Benim 2024 ile ilgili hesabım yok. Herkes ile ilgili söyleyeceklerim var. Günü geldiğinde bunları anlatacağım. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, biz Kapaklı’ya değer katacak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. İlk olarak İmar Komisyonu kararları görüşüldü. Belediye Meclisinin 01.07.2021 tarihinde yapılan toplantısında komisyona sevk edilen Karaağaç Mahallesi Sanayi Alanı Uygulama İmar Planı Revizyonu Plan Notu değişikliği konulu ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik komisyon kararı oy birliğiyle kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Piyade Er Rıdvan Sağdıç isminin yaşadığı mahalle olan Karaağaç Mahallesi 652 ada 4 parselden başlayarak 654 ada 8 parselde son bulan isimsiz sokağa Şehit Rıdvan Sağdıç isminin verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyon raporu meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesinin isim verme talebine istinaden Bahçelievler Mahallesi Hazan Sokak yanında yer alan isimsiz parka Şehit Erdem Uçar parkı isminin verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyon raporu da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

 

İmar Komisyonu’nun raporlarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Ek Bütçe konulu yazıya ilişkin komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Aylık Çalışma Ücretinin Belirlenmesi konulu yazıya ilişkin komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işi için İller Bankası A.Ş.’den 12 milyon 850 bin TL’lik ek kredi kullanılması talebine ilişkin komisyon raporu da görüşülürken, konuyla ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yetkilendirilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

 

BÜTÇE İÇİ İŞLETME ÜCRET TARİFESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının son gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Bütçe İçi İşletme Ücret Tarifesi ‘ne ilişkin komisyon raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Buse SERİN