Aksoy'dan hibe desteği alan tesise ziyaret

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan hibe almaya hak kazanan Leventoğlu K?

GÜNDEM 3.08.2021 17:49:00 0
Aksoy

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan Leventoğlu Kıvırcık Koyun Hayvancılık Tesisi’ni ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, işletme sahibi Halil İbrahim Leventoğlu'ndan yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Aksoy, "Bakanlık olarak işini büyütmek, ekonomi ve istihdama katkı sağlamak isteyen tüm yatırımcı ve üreticilere her zaman desteklerimiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

 

850 BAŞ HAYVAN BULUNUYOR

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, “İşletmede 500 adet anaç ve 350 adet kuzu olmak üzere toplam 850 baş hayvan bulunmaktadır. Tesis yüzde 50 hibe desteğiyle kurulmuş olup 1.250.000 TL'si bakanlık katkılıdır. Aynı zamanda tesisin güneş enerji sistemi de hibe destekleri içerisinde yer almakta olup işletme elektriğini kendisi üretmektedir. Üreticimiz yeni ekonomik yatırımlara başvuru yapacağını belirterek, anaç sayısını yüzde 100 kapasite artışıyla bin anaç başa çıkarmayı hedeflemektedir”

 

Haber / Buse SERİN