Yetkililer vatandaş kadar duyarlı değil

'Sıfır Atık' projesi kapsamında cam atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçenin bazı noktalarına konulan cam şişe kumbar

GÜNDEM 29.07.2021 19:14:00 0
Yetkililer vatandaş kadar duyarlı değil

Çerkezköy’de kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi maddelerin geri dönüşümü ile birlikte doğal kaynakların tükenmesinin önüne geçilmesi amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları vatandaşlarda geri dönüşüm bilincinin pekişmesinde önemli katkılar sağlıyor.

 

TEPKİLERİNİ ŞİŞELERİ DİZEREK GÖSTERDİLER

 

Geri dönüşüme kazandırılabilecek atıkların başında gelen cam atıklar da ilçenin değişik noktalarına konuşan cam atık kumbaralarında toplanırken, buralarda toplanan cam atıkların belediye tarafından alınmaması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi maddelerin geri dönüşüme kazandırılması için ilgili bakanlıkların yaptığı çalışmalar Çerkezköy’de de karşılık bulmasına rağmen, Fevzipaşa Cami yanında yer alan ve ağzına kadar cam şişe ile dolan cam kumbaralarının boşaltılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, tepkilerini cam kumbaraların üzerinde şişeleri sergileyerek gösterdi.

 

AĞZINA KADAR DOLMASINA RAĞMEN BOŞALTILMADI

 

Dönüşen her ton cam için 100 litre petrol tasarrufu sağlandığını belirten mahalle sakinleri, “Belediye tarafından atıkların geri dönüşüme kazandırılması için ilçenin pek çok yerine olduğu gibi mahallemize de cam kumbarası konuldu. Bizler de az da olsa geri dönüşüme katkı sağlayabilmek adına camları çöpe değil, cam kumbarasına atıyoruz. Cam kumbarası ağzına kadar dolmasına rağmen belediye görevlileri tarafından gelip kumbara boşaltılmadı. Burası Çerkezköy’ün merkezi caddelerinden bir tanesi. Belediye yetkilileri ve belediye görevliler, bu kumbaranın dolduğunu görmüyor mu? Ne zaman boşaltacaklar?” sözleriyle yetkililere sitemlerini dile getirdiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ