Besin zehirlenmeleri masaya yatırıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, gıda zehirlenmesi hakkında Tekirdağ'daki hazır yemek tabldot üretim faaliyeti gösteren işletme yetkililerine yönelik bilgilendirme toplantısı

GÜNDEM 29.07.2021 17:20:00 0
Besin zehirlenmeleri masaya yatırıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, ​Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Kapaklı, Saray ve Marmaraereğlisi’nde tabldot hazır yemek üreten işyerleri ile fabrika yemekhanesi, restorant ve lokanta vs. toplu tüketim yapılan iş yerleri yönetici ve teknik personeline gıda zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler, yemek üretilen mutfaklarda dikkat edilecek teknik ve hijyen kuralları, yemek taşıma ve toplu sunum sırasında dikkat edilecek yasal kurallar anlatıldı.

 

“SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR GIDAYA ULAŞMAK EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ”

 

Eğitimle ilgili Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Pandemi yasaklarının kalkması, yaz aylarında sıcaklıkların artması neticesinde gıda zehirlenmelerinin önlenmesi ve halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasının temini amacıyla Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, kamuoyunun dikkat ve hassasiyetinin uyarılması esas alınmıştır. Eğitim Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzde görevli uzman personelimiz tarafından verilmiştir. Yemek sektörü ile buluşma sağlanarak, sorunların önceden çözümlenmesi amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Halk sağlığının temini açısında temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak en temel önceliğimizdir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU