Kocaali'deki su deposunu incelediler

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, beraberinde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal ve Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran ile Erikli'ye su getirilen Kocaali KöyÃ?

GÜNDEM 27.07.2021 12:31:00 0
Kocaali

Erikli sahilini suya kavuşturma projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Vekili Gergin, “Erikli’mize Kurban Bayramı’nda su verdik. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediyemiz olarak mücavir alanımız Erikli sahili yıllardır bu sorunun çözümünü bekliyordu. Projemizin toplam maliyeti 38 milyon TL olmakla birlikte iller bankası vasıtasıyla hayata geçen kredili maliyet 50 milyon TL. Erikli sahili yeni içme ve kullanma suyu hizmetlerinden faydalanacak olan konut, işyeri ve inşaatlardan alınacak içme suyu abone bağlantı bedelleri belediye meclisimiz tarafından belirlenmişti” dedi.

 

35 KİLOMETRELİK SU ŞEBEKESİ DÖŞENECEK

 

Eylül ayı itibariyle Erikli sahilinde kazı çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Gergin, “35 kilometrelik su şebekesi döşenecek. Abonelerimizin ödediği paralar ile Erikli Sahili 2023 yılına kadar Trakya’nın Bodrum’u olacak demiştik, en önemli işlerden bir tanesi de temiz su idi. Su varsa hayat var, su varsa yaşam var. Bu suyun ulaşması ile birlikte orada yeni bir yaşam yeni bir hayat başlamış oluyor. Hem bireysel, hem ticari kullanımda ve turistik tesislerin daha iyi bir hizmet verebilmesi ve Erikli’ye gelen yazlıkçılarımız için bu suyun oraya gelmesi son derece önemliydi” diye konuştu.

 

KAZI ÇALIŞMALARININ ARDINDAN YOLLAR YAPILACAK

 

Erikli’de eylül ayı itibariyle başlayacak kazı çalışmalarının ardından yolları yapacaklarını dile getiren Başkan Vekili Gergin, “Işıklar, sokak aydınlatmaları ve çevre düzenlemeleri ile hem altyapı hem de üst yapı olarak gelişim yaşanacak. Huzurlu tatil geçirmek isteyen vatandaşlarımız için birçok düzen ve disiplin uygulamalarını hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

SU HATLARI YENİLENECEK

 

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran da “7 Ocak 2021 tarihinde yer teslimini yaptığımız proje kapsamında; 7 ay gibi bir zaman zarfında ekibimizle birlikte Erikli Sahili’ne suyumuzu iletiyoruz. Toplamda 8 adet kuyuyu aktif hale getirdik. Erikli sahilimizde toplam 50 milyon TL civarı bir yatırım söz konusu.  22 bin metrekare içme suyu iletim hattı boru döşemesi, 37 bin metrekare şehir su şebeke hattı boru döşemesi, 7 bin metrekare enerji nakil hattı, toplamda 3 adet 3 bin m3'lük su deposu, bir adet içme suyu arıtma tesisi ve 8 adet içme suyu kuyusu açılması ve devreye alınması söz konusu. Bu proje ile Erikli’de su hatları yenilenecek ve altyapıda dönüşüm yaşanacak” dedi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT