Orman yangınında 'sabotaj' şüphesi

Malkara'da meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda 4 farklı noktada çıkan orman yangınında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatılırken çevre

GÜNDEM 17.07.2021 18:24:00 0
Orman yangınında

Malkara’nın kırsal Yenidibek Mahallesi Piknik alanı mevkiinde 4 farklı noktada yangın çıktı.Ormanlık alanda alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri orman itfaiyesine haber verdi. Olay yerine çok sayıda arazöz ile orman işçileri sevk edildi. Orman işletme ekipleri arazözlerle alevlere müdahale ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ve Malkara Belediyesi'ne ait su tankerleri ile de ekipler çalışmalara destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınla ilgili yangın söndürme helikopteri havadan destek sağladı.

 

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENİYOR

 

Karadan sürdürülen çalışmalara ise Orman İşletme şefliklerine ait 4 arazöz ve yaklaşık 20 personel, 1 helikopter, 1 iş makinesi ile ilk müdahale araçları katıldı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yaklaşık 5 dönümlük ormanlık alanda ağaçlarında zarar gördüğü yangınla ilgili jandarma ekipleri, soruşturma başlattı. Sabotaj şüphesi üzerinde durulduğu, çevredeki mahallelerin güvenlik kamerası kayıtlarının incelemeye alındığı belirtildi.

 

Haber / Murat YAYIN