Şehidimiz Gökçen Koşal dualarla sonsuzluğa uğurlandı

Süleymanpaşa'da ihbar üzerine gittiği olayda silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Gökçen Koşal için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzen

GÜNDEM 15.07.2021 11:34:00 0
Şehidimiz Gökçen Koşal dualarla sonsuzluğa uğurlandı

İhbar üzerine gittiği Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde silahlı saldırıya uğrayan ve doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit düşen bekçi Gökçen Koşal için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık; “Ülkemizin birliği, bütünlüğü, Milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canını feda eden mesleğinin ve ömrünün bağrında iken Şehit düşen kardeşimizi ebedi yolculuğa uğurlamak ve kendisine karşı son görevimizi yerine getirmek için bir araya geldik. Milletimizin huzuru uğruna canını hiçe sayarak ölüme koşan şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine yakınlarına teşkilatımızın tüm mensuplarına ve Tekirdağ halkına sabırlar diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

 

“BU HİÇBİR ZAMAN AFFEDİLECEK BİR DURUM DEĞİL”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Şuan sözün bittiği yerdeyiz. Bir şehidimiz var. Vatan Millet savunması bakımından birçok şehitler verdik ama bu şehidimiz hakikaten çok üzücü.  Çünkü kendini bilmez biri hiçbir sebep yokken toplumun düzenini insanların rahat ve huzurunu temin etmeye çalışan bekçi kardeşlerimize doğrudan ateş ettiler. Bu hiçbir zaman affedilecek bir durum değildir. Gerek bizim vicdanımızda gerek mahşeri vicdanda bu mutlaka karşılığını bulacaktır” dedi.

 

 

“BU TOPLUMUN HUZURU İÇİN GÖREV YAPIYORLAR”

 

Hukuk karşısında gereğinin yapılacağını dile getiren Vali Yıldırım, “Mahkemelerimiz hakimlerimiz mutlaka gereğini yapacaktır ancak gencecik bir fidanımızı kaybettik bu da bugünün gerçeği. Diğer arkadaşımıza Allah’tan hayırlı acil şifalar niyaz ediyorum. İnşallah sağlıcakla kavuşuruz aramıza döner ve görevine devam eder” diye konuştu. Emniyet Teşkilatının, en üst rütbelisinden, en aşağıda görev yapan ferdine kadar bu toplumun huzuru için görev yaptığını söyleyen Yıldırım, “Bizler sıcak yataklarımızda huzur ve güven içerisinde uyuyalım diye onlar hem rahatlarından hem de bugün gördüğümüz gibi canlarından vazgeçiyorlar. Onların yaptığı bu kutsal görevin karşılığını bu fedakarlığı ne yapsak karşılayamayız. Hepinizin huzurunda hem kendilerine teşekkür ediyorum hem başsağlığı diliyorum. Askerimiz, Polisimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz hepsi bizim huzurumuz için gayret etmekte onun için çaba sarf etmekte onun için kendi sevdiklerinden, ailelerinden hatta canlarından seve seve vazgeçmektedirler. Çünkü bu görev bu bayrak, ezan aşkı olmadan başka türlü de yapılmaz zaten. Hepimizin başı sağ olsun. Şehidimizin makamı ali olsun inşallah. O cennete gitti. Bizim inancımıza göre Peygamberlerden hemen sonra cennete gireceklerdendir” ifadelerini kullandı.

 

DUALAR VE GÖZYAŞLARIYLA SONSUZLUĞA UĞURLANDI

 

İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından şehidimizin naaşı, Rüstempaşa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleymanpaşa Eski Şehir Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. Şehidimiz Gökçen Koşal’ı son yolculuğunda ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Aziz Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, il protokolü ve Tekirdağlılar da yalnız bırakmadı.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU