Kavga ihbarına giden bekçilere silahlı saldırı

Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde gece silahlı kavga ihbarına giden bekçilerin üzerine pompalı tüfekle ateş açıldı. Bekçilerden Gökçen Koşal (31) saçmaların isabet etmesi sonucu şehit dÃ?

GÜNDEM 14.07.2021 11:42:00 0
Kavga ihbarına giden bekçilere silahlı saldırı

Gece saat 01.00’da Karadeniz Mahallesi’nde silahlı kavga ihbarı üzerine adrese giden bekçiler Gökçen Koşal ve Fırat Doğan, apartmanın girişinde pompalı tüfekle saldırıya uğradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık memuru ile Özel Harekat ve polis ekibi sevk edilirken, saldırıda yaralanan Gökçen Koşal ve Fırat Doğan, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

 

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

 

Hastanede tedavi altına alınan bekçilerden Gökçen Koşal, doktorların müdahalelerine rağmen şehit düşerken, Fırat Doğan’ın ise tedavisinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili Necip S. ve oğlu Yalçın S. gözaltına alındı. Saldırının ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç da hastaneye gelerek yaralı bekçi Fırat Doğan’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

 

2 YIL ÖNCE MESLEĞE BAŞLAMIŞ

 

Necip S.'nin, yapılan muayenede 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi. Kullandığı pompalı tüfeğin ruhsatsız olduğu belirtilen Yalçın S de., ifadesinde, gelenlerin bekçi olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Baba ile oğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kavga ihbarıyla gittiği olay yerinde pompalı tüfekli saldırıda şehit olan bekçi Gökçen Koşal'ın, 2 yıl önce mesleğe başladığı öğrenildi.

 

BAKAN SOYLU BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tekirdağ'da, olay yerine gittikleri esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Bekçimiz Gökçen Koşal'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Polis Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Rabbim, şehidimizin makamını ali eylesin” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU