Kent Konseyi seçimleri yenilendi

28 Haziran'da yapılan fakat sonrasında yapılan itirazlar nedeniyle iptal olan Kapaklı Kent Konseyi seçimleri dün yenilendi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda, bazı siyasetçilerin

GÜNDEM 6.07.2021 17:48:00 0
Kent Konseyi seçimleri yenilendi

Haziran ayında gerçekleştirilen ve yapılan itiraz sonucu iptal edilen Kapaklı Kent Konseyi seçimleri dün yenilendi.

 

SEÇİMLER YENİLENDİ

 

Saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Kadir Arıcı, divan üyeliğine ise Kemal Özel ve Nafiye Polat seçilirken, divan heyetinin oluşturulmasının ardından seçimlere geçildi. Kongrede oy kullanma talebinde bulunan Memleket Partisi, Deva Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Gelecek Partisi’nin önergeleri okunurken, yürütme kurulu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından bir sonraki genel kurulda oy kullanabilecekleri belirtildi. Buna tepki gösteren Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisi bulunan bir siyasi partinin Kapaklı Kent Konseyi Genel Kurulu’nda da oy kullanabilmesi gerekiyor” diyerek ayrımcılık yapıldığını savundu. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de seçimlerden önce sandık kurulunun oluşturulması gerektiğini ifade etti. Çetin’in bu önerisi genel kurulda kabul edilmedi.

 

26 OY ALARAK KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

 

AK Parti’nin adayı Sevgi Aksoy ile İYİ Parti’nin adayı Nurcan Temel’in aday olduğu seçimde ilk turda Sevgi Aksoy 27, diğer aday Nurcan Temel ise 17 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimler yapıldı. İkinci turda da 47 üyenin 42’si oy kullanırken, 26 oy alan Sevgi Aksoy Kent Konseyi başkanlığına seçildi. Diğer aday Nurcan Temel ise 14 oy aldı. Kent Konseyi başkanlığı seçiminin ardından yürütme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

 

 

YÜRÜTME KURULUNUN SEÇİMİ YAPILDI

 

Açık oylama ile  yapılan seçim sonucu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğine Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Sami Canbaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Tuğba Yangır ve AK Parti’den Emre İldiz seçildi.

 

“DİLEĞİM, KAPAKLI’YA VİZYON VEREBİLECEK ARKADAŞLARIN BURADA YER ALMASIDIR”

 

Sonuçların ilan edilmesinin ardından söz alan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Benim dileğim burada temsil yetkisi olabilecek dernekler, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının olması daha doğrudur. Burada ağırlıklı olarak sivil toplum kuruluşlarının temsil edilmesi ve Kapaklı’ya sahip çıkılması konusunda onların elini taşın altına koymasını dilerdim. Ama bugüne kadar yapılmadı. Tüm sivil toplum kuruluşlarının ve Kapaklı’ya katkı sağlayabilecek, Kapaklı’ya vizyon verebilecek arkadaşların bu genel kurulda yer alması dileğimdir. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu arkadaşları aramızda görürüz ve Kapaklı’ya daha iyi değerler katarız. Sadece siyasiler üzerinden değil toplumun tamamıyla burada birlikte hareket ederiz. Dileğim budur” dedi.

 

“3 YIL SONRA BELKİ DE BİZLERE TEŞEKKÜR EDECEK”

 

Sevgi Aksoy’u tebrik eden Çetin, kendileriyle birlikte yol yürüyen Nurcan Temel’e de gösterdiği medeni cesaretten dolayı teşekkür etti. CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz da 28 Haziran’da yapılan seçimlere neden itiraz ettiğini açıkladı. Yılmaz, “Bizler her zaman usulüne göre, doğruların yanında olmayı kendimize yol edinmiş insanların. Bizler usulüne uygun olmadığını düşündüğümüz  konuları dile getirdik. O gün beni yanlış anlayan arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum. Bu çoklu Kent Konseyi seçimleri Kapaklı tarihinde daha önce hiç yaşanmadı. Böylelikle eminim ki bugün kazanan Sevgi hanım, bundan 3 yıl sonraki kongrede bugünü hatırlayarak bizleri anacaktır, bizlere belki de teşekkür edecektir” diye konuştu.

 

 

“HER ZAMAN DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ”

 

Her zaman demokrasinin yanında olduklarını söyleyen Yılmaz, “Sevgi hanımın üzerine çok görev düşüyor. Bugün Kapaklı’nın nüfusu 125 bin. Kapaklımızda yaşayan 25 bin Samsunlu hemşehrimiz var. Bu 47 delegenin içerisinde eminim ki bundan sonra Kapaklı’da faaliyet gösteren 2 tane Samsunlu dernek başkanımız da olacaktır. Aynı şekilde 10 bin tane Ordulu hemşehrimiz var. Onları temsilen de birilerini olması gerekir. 125 bin nüfuslu Kapaklı’da dar bir çerçeveli seçim yapılmış olabilir. Ama bundan sonraki seçimlerde inanıyorum ki Sevgi Hanım Kent Konseyi’nin delege kısmını büyütecektir ve buradaki arkadaşlarımıza da delege sıfatı verecektir” dedi.

 

“DEMOKRASİ KAZANDI”

 

Yılmaz, “Benim eleştirim ne yüce divanımıza ne 3 dönemdir Kent Konseyi başkanlığı yapmış Arzu Özdemir’e ne de protokole. Sadece usule itiraz ettik. Divanımıza teşekkür ediyorum. Sevgi hanıma başarılar diliyorum. Nurcan hanıma da göstermiş olduğu medeni cesaretten dolayı teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni olmadığını, demokrasinin kazandığını hep beraber gördük” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU