Tekirdağ'da sahte içki kabusu

Geçtiğimiz yıllarda pek çok ilde onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sahte içki kabusu yeniden başladı. Çorlu'da Perşembe günü Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam'ın, cumartesi günÃ

GÜNDEM 27.06.2021 15:39:00 0
Tekirdağ

Çorlu’da geçtiğimiz Perşembe günü Hıdırağa Mahallesi Çiçek 4'üncü Sokak’ta bakkalın yanında baygın yatarken bulunan ve sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam (26) tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

 

Yapılan incelemede Hussam’ın sahte içkiden zehirlendiği belirlenirken, perşembe gecesinden itibaren sahte içkiden zehirlenme gerekçesiyle hastaneye başvuranların sayısı 19’a yükseldi. Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam’ın ardından Cumartesi günü Emin Kırcaali, bugün de Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal, Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin’in (43) hayatını kaybetmesi ile sahne içkiden yaşamını yitirenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Hayatını kaybeden Nurcihan Engin'in eşinin de hastanede sahte içkiden zehirlenenler arasında tedavi görenler arasında olduğu öğrenildi.Çorlu Devlet Hastanesi’nde 13 kişinin tedavisini devam ediyor.

 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Olayın ardından polis ekipleri, ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Durumu iyi olan ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, Hıdırağa Mahallesi'nde zehirlenen 6 kişinin, K. U.'nun işlettiği büfeden pet şişede rakı satın aldığını belirlerken, gözaltına alınan K. U.'nun büfe ve evinin bodrumunda yapılan aramalarda pet şişeler içinde 27 litre el yapımı sahte içki, 29 bin 940 içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron ele geçirildi. Çalışmalarını genişleten polis ekipleri tarafından toplam 6 iş yeri ve bir ev olmak üzere 11 ayrı adreste yaptığı aramalarda, 52 litre sahte içki, 200 içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron, 20 şişe gümrük kaçağı içki, 260 cinsel içerikli hap, 7 cinsel gücü artırıcı jel ele geçirdi. Sahte içkilerin bulunduğu büfe sahipleri K.U.'nin yanı sıra, Hüseyin C., Süleyman M. ve C.G. de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeler doğrultusunda sahte içkilerin ve sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin M.D. tarafından yapıldığını tespit eden polis ekipleri, M.D.'nin evi, eklentileri ve deposunda yaptıkları aramalarda 102 litre etil alkol, pet şişiler içinde 74,5 litre el yapımı sahte içki ele geçirirken, M.D. gözaltına alındı.

 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Polis tarafından gözaltına alınan 5 kişiden büfe işleten Hüseyin C. ile Süleyman M., tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 3 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ