38 milyon liralık dev operasyon 

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan dublör TIR'lar kullanılarak yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulmak istenen 38 milyon lira değerindeki kaçak ticari eşya, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafÄ

GÜNDEM 20.06.2021 12:31:00 0
38 milyon liralık dev operasyon 

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule'den Türkiye'ye girecek olan araçlar üzerinde yapılan analizde cam kavanoz taşıyan yabancı plakalı bir TIR'ı şüpheli bularak takibe aldı.

 

TIR TAKİBE ALINDI

 

Edirne Gümrük Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından yapılan incelemede şüpheli TIR'ın sınırda benzer başka bir TIR ile geldiği tespit edildi. Yabancı plakalı TIR ekipler tarafından kontrol edilmek istendi. Bu sırada içerisinde kaçak ürünlerin olduğu TIR'ın plakası, benzer olan başka bir TIR'ın plakasıyla değiştirildi. Ekipler durumu fark edince TIR takibe alındı. Edirne'den İstanbul'a kameralar ile takip edilen TIR'ın yerini tespit etti. Bulunan TIR'ın dublör TIR olduğu anlaşıldı.

 

38 MİLYON LİRALIK KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

 

Yapılan ikinci araştırmada ise içerisinde 38 milyon değerinde kaçak ticari eşya bulunan TIR'ın yanı sıra sahte plakalı başka bir TIR daha olduğu belirlendi. Üçüncü ve asıl olan TIR'ın ise sahte plaka kullanılarak İstanbul'a ulaştığı tespit edildi. Ekipler, şoförlerin ifadesi doğrultusunda yeri tespit edilen TIR'ı buldu. Operasyonda piyasa değeri 38 milyon lira olan 13 binden fazla elektronik sigara ve aksamı, 191 bin 500 adet puro, 400 bin adet sigara için kullanılan filtre, 5 bin 702 adet cep telefonu ve 696 paket ilaç ele geçirildi. 6 şüpheli hakkında soruşturma sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ