Çetin: Belediye olarak kalite yolculuğuna çıktık

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Temel ISO 9001-2015 Kalite Yönetimi' eğitimi düzenlendi. Kurum içi eğitim programlarını çok önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "B

GÜNDEM 15.06.2021 14:38:00 0
Çetin: Belediye olarak kalite yolculuğuna çıktık

Kalite yönetimi kapsamında belediye personellerine yönelik eğitim programlarını devam ettiren Kapaklı Belediyesi’nin ‘Temel ISO 9001-2015 Kalite Yönetimi’ eğitim programının ilk grubunda belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, kalite yönetimi temsilcileri ve belediye personeli yer aldı.

 

“İTİBAR KAZANDIRMA BEKLENTİSİ VAR”

 

Hafta boyunca devam edecek olan eğitim programında toplam kalite yönetimini TSE Eğitim Uzmanı Bülent Kamış anlattı. Her bir bireyin çalıştığı kurumdan, her kurumunda çalıştırdığı personelden beklentisinin yanı sıra itibar kazandırma beklentisi olduğunu ifade eden Kamış, kurumsal firmalarda, kamu işletmelerinde ve belediyelerde kalitenin önemini vurguladı. Kalite standartlarında planla, uygula, kontrol et ve önlem al (PUKÖ) modelinden de bahseden Kamış, “Yaptığımız her işi PUKÖ modeliyle sistematik şekilde yapılması gerekiyor. Bireysel önlemler yerine kurumsal düzeyde iyi bir planlama ve önlem almayı yapabilmemiz gerekiyor. Özel hayatımızda etkin bir planlama yaparken işte neden yapamıyoruzu kendimize sormak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“AMAÇ, BİLGİYİ ÜST DÜZEYE TAŞIMAK”

 

TSE Eğitim Uzmanı Kamış, kuruluş bağlamı konusu hakkında da bilgilendirmede bulundu. “Kuruluşun hedeflerini geliştirmesine ve ulaşmasına etki eden iç ve dış konularına kuruluş bağlamı diyoruz” diyen Kamış, “Buna ek olarak bir de paydaşlarımız yani ilgili taraflarımız var. Amacımız bizim belediyede vatandaşın yani hizmeti alanın memnuniyetini düşünmemizdir. Standart temelde asıl olan kurumsal bir hafıza oluşturmak. Bir kurum var ve burada yüzlerce çalışan var burada da değişimler oluyor. Çağımız bilgi çağı, verileri anlamlı hale getirip bilgilerimizi kullanmamız lazım. Kurumsal bilgilerimizi tecrübe ile destekleyince bilgi birikimi oluşturuyoruz. Bilgi birikimi yani çalışan sermayeyi arttırmak gerekiyor. Amaç, bilgiyi üst düzeye taşımak. Bunu yaparken standartların planlı maddelerini hayata geçirmek gerekiyor. Kalite belgesi almak kaliteli olduğunun anlamı taşımaz, bu sadece sistematik bir çalışma olduğunu ifade eder. Kalite başı olan fakat sonu olmayan bir yolculuktur” dedi.

 

“BU YOLCULUKTA BİR DEĞİŞİMİ BAŞLATTIK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yaptığı konuşmada, “Belediye olarak bir kalite yolculuğuna çıktık. Bu yolculukta bir değişimi başlattık. Tüm personelin daha kaliteli hizmet verebilmesi ve sisteme adapte olması için bu tür kurum içi eğitim programlarını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN