Belediyeden kadın istihdamına anlamlı katkı

Lüleburgaz Belediyesi ve Kadın Akademisi Kooperatifi ortaklığıyla, Unilever Algida ile kadın istihdamı için iş birliği yapıldı. Lüleburgaz Gençlik Parkı'nda "Kadınlarla Güzelleşen Külah

GÜNDEM 15.06.2021 12:37:00 0
Belediyeden kadın istihdamına anlamlı katkı

Lüleburgaz Belediyesi, kadın istihdamı için önemli bir adım attı. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde kadınların ekonomik ve sosyal hayatta yer alması için faaliyet gösteren Kadın Akademisi Kooperatifi ile Lüleburgaz Belediyesi, Unilever Algida ile “Kadınlarla Güzelleşen Külahlar” projesini hayata geçirdi.

 

DONDURMA SATIŞ STANDININ AÇILIŞI YAPILDI

 

İşletmesinin Kadın Kooperatifi’ne ait olduğu ve gelirinin tamamen kadın istihdamına yönelik sağlanacağı dondurma satış standının açılışını Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli yaptı. Açılışta Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyeleri Tamer Ermut, Burcu Sabancılar, Nihal Organ, Halime Gülcan Ayışığı, belediye meclisi üyesi ve aynı zamanda Kadın Akademisi Kooperatifi Başkanı Deniz Şahin, kooperatif üyesi kadınlar, Algida bölge sorumluları ile daire müdürleri yer aldı.

 

“İLK SİGORTALI HAYATLARI BİZİMLE BAŞLAMIŞ OLDU”

 

Kadın Akademisi Kooperatifi Başkanı Deniz Şahin, kooperatifin Üreten Kadınlar Projesi kapsamında Algida’yla “Kadınlarla Güzelleşen Külahlar” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Şahin, “Belediyemiz bize yer tesis etti, Algida firması kioksumuzu yaptırdı. Bu projenin olmazsa olmazı kadın istihdamıydı. Kadın istihdamında da içeride gördüğünüz pırıl pırıl iki kızımıza ayın 10’u itibariyle sigortalı iş imkanı sağlamış olduk. Hayatlarındaki ilk başlangıcı bizim kooperatifimizle yapmış oldular. Bugüne kadar birçok işte çalışmışlar. Ama hiçbir zaman sigortalı olamamışlar. İlk sigortalı hayatları bizimle başlamış oldu. Bugün iki kadına dokunabildik. Yarın nice iki kadına dokunabilmek dileğiyle” ifadelerini kullandı. 

 

 

“ÜRETEN KADINLAR DİYORUZ”

 

Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de, kadın istihdamına çok önem verdiklerini belirterek, “İstihdam yaratıyoruz. Üreten kadınlar diyoruz. Üretimi artırmak için kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayatın içinde bizlerle birlikte olacaklar ki biz toplumda ilerleyelim. Ben bunun başlangıç olmasını temenni ediyorum. Kooperatifimiz bu konuda çok başarılı. Bu başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Sosyal ve ekonomik hayat içerisinde el ele omuz omuza mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

 

“KADIN KOOPERATİFLERİNİN DAHA DA YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ”

 

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer de, “Hem belediyecilik anlamında kadınlara verilen desteği öne çıkardık, hem de onlara bir yol açmış olduk. Kadınların bu kentte var olmaları için sağlam ve güçlü adımlarla ilerlemeleri için böyle bir girişime ortaklık ettik. Ben çok mutluyum. Bu tür girişimlerin daha da artmasını diliyorum. Bunun için de belediyemizde yaptığımız bazı projeler, faaliyetler var. Kadın kooperatifimizin daha da güçlenmesini, buna benzer kadın kooperatiflerinin daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Lüleburgaz Belediyesi olarak bu tür girişimlerin öncüsü ve örnek bir duruş sergiliyoruz” dedi. 

 

TRAKYA’DA İLK KEZ YAPILDI

 

Unilever Algida Bölge Sorumlusu Ömer Faruk Yüksel de, projenin Trakya’da ilk kez yapıldığını ifade ederek, “Bizim projemizin amacı kadınlara destek olabilmek, kadın eliyle daha hoş ürünlerin satılabilmesini sağlamaktı. Sağ olsunlar gerek başkanım, gerek diğer arkadaşlar çok büyük yardımcı olarak bize bu fırsatı verdi. Bu bizim için bir proje başlangıcıydı. Türkiye genelinde, Lüleburgaz’dan başlayan projemizi tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz” dedi. Öte yandan projeyle birlikte dondurma satış noktasında istihdam edilen iki genç kadın Gökçe Yaren ile Çisem Şirin, mutluluklarını dile getirdi. Çalışmanın heyecanı içinde olan Yaren ve Şirin, “Kadınları böyle yerlerde daha çok görmeliyiz. Biz böyle bir işte olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN