Telsizler olası bir afetten etkilenmeyecek

Lüleburgaz Belediyesi, Edirne Bayırı'nda bulunan telsiz vericileri güneş panelleriyle kesintisiz enerjiye kavuşturdu. Bu sayede itfaiye, zabıta ve emniyet birimleri tarafından kullanılan telsizler olası bir afette yaÅ

GÜNDEM 14.06.2021 14:34:00 0
Telsizler olası bir afetten etkilenmeyecek

Lüleburgaz Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarını yaygınlaştırmayı planlıyor.

 

GÜNEŞ ENERJİSİNE ÇEVRİLDİ

 

 2021 Çevre Yılı’nda çalışmalar yapan Lüleburgaz Belediyesi, uzun vadede kent geneline yaygınlaştırılması planlanan yenilenebilir enerjide önemli adım attı. Lüleburgaz’da güneş enerjisinden faydalanmak için harekete geçen Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Edirne Bayırı’nda bulunan telsiz vericilerinin enerji kaynağını güneş enerjisine çevirdi.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN ETKİLENMEYECEKLER

 

Belediye yetkilileri, “Güneş panellerinin yerleştirilmesiyle birlikte telsiz vericileri enerjisini güneşten almaya başladı. Bu sayede kesintisiz çevreci bir enerji sistemine kavuşulurken, emniyet, itfaiye ve zabıta ekiplerinin telsizleri olası bir afet durumunda yaşanabilecek elektrik kesintilerinden de etkilenmeyecek” dedi.

 

“BİRÇOK YERDE HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de, yenilenebilir enerji çalışmalarının artarak devam edeceğini belirterek, “Söz konusu uygulama pilot uygulama. Yenilenebilir enerjiyi belediyeye ait birçok yerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kentimizde daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ