Başkan Erkiş'e protokol yapma yetkisi verildi

Saray Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda öne çıkan gündem maddesi Saray Belediyesi'nin Beylikdüzü Belediyesi ile kardeş belediye protokolü oldu. Saray Belediye Başkanı Özgen Erki

GÜNDEM 6.06.2021 13:12:00 0
Başkan Erkiş

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş başkanlığında Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yapılan Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ek gündeme geçildi.

 

“SON DERECE UFUK AÇICI GELİŞMELERDİ”

 

Toplantıda konuşan Başkan Erkiş, Beylikdüzü Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret hakkında meclise bilgi verdi. Erkiş, “Başkanla, başkan yardımcısı ve meclis üyeleriyle üst düzey temaslar gerçekleştirdim. Son derece ufuk açıcı gelişmelerdi. Kardeş belediyecilik adına da iki tarafın müşterek talebi söz konusu oldu. Bu talebin ilk somut adımını, Saray Belediyesi olarak biz atalım isteriz. Beylikdüzü Belediyesi bir yanıyla Kapaklı’yı andıran bir yanıyla Kapaklı’dan çok ayrılan bir belde. Belde oluşunun akabinde olağanüstü gelişmeler ortaya koyup Büyükşehir Belediyesi bünyesinden çıkartılıp parmak ısırtan başarılar sergilemiş bir belediyedir. Belediyecilikte bu işin şahikası Eskişehir’se hemen ikincisi de Beylikdüzü’dür. O yüzden ilişkilerimizin gelişmesini önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN ERKİŞ’E OY BİRLİĞİYLE YETKİ VERİLDİ

 

Ek gündemin üçüncüsü maddesinde Beylikdüzü Belediyesi ile kardeş belediye olmak üzere gerekli işlemlerin başlatılması hususu oy birliğiyle gündeme alınarak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e protokol yapma yetkisi verildi. Ek gündemin ardından ilgili gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilerek karara bağlandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ