İsrail'in saldırılarına bir tepki de Tekirdağ ve Edirne'den

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarına bir tepki de Tekirdağ ve Edirne'den geldi. Tekirdağ'da sivil toplum örgütleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıla

GÜNDEM 11.05.2021 13:07:00 0
İsrail

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstermek için sivil toplum kuruluşları üyeleri gece yarısı Tekirdağ Valiliği önünde toplandı. Türk ve Filistin bayrakları açan vatandaşlar, İsrail'i kınayan dövizler açarken, zaman zaman 'Kahrolsun İsrail', 'Siyonist elçilik kapatılsın', 'Filistin direnişimiz' sloganları atıldı.

 

“MESCİD-İ AKSA’YA SİZİ SOKMAYACAĞIZ”

 

Sivil toplum örgütleri adına konuşan İHH Temsilcisi Süleyman Çalışkan, “Biz artık suskun değiliz, susmayacağız. Kudüs İslam'ın başkentidir. Uçaklarla da gelseniz, tanklarla da gelseniz, Mescid-i Aksa'ya sizi sokmayacağız. Netenyahu, şu anda hükümetini kuramıyor, azınlık durumuna düştü. Çünkü Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e el uzattı. Kudüs'e uzanan eller kırılır, rezil olur” dedi.

 

 

“FİLİSTİN, TÜM MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖZELDİR”

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da “Sancağı düştüğü yerden inşallah biz kaldıracağız, Filistin bizim için çok kıymetli, Filistin tüm Müslümanlar için özeldir” dedi. İsrail barbarlığının zalimliğin de ötesinde olduğunu dile getiren Özcan, “Belki de bugün kıvılcımı ateşleyen ilk gece bu gece olacaktır” dedi. Kuran'ı Kerim'in okunduğu gecede, vatandaşlar daha sonra dağıldı.

 

BİR TEPKİ DE EDİRNE’DEN

 

Edirne’de de İnsan Hak ve Hürriyetler (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı. Eski Cami önünde yapılan kınamada, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırının ve işgalin kabul edilemez olduğu belirtildi. İHH İnsani Yardım Vakfı üyesi Hakan Çalışkan'ın okuduğu basın açıklamasında Mescid-i Aksa'yı kuşatan ve bombalayan İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek insanlık suçu işlediği ifade edildi.

 

“MESCİD-İ AKSA'NIN İŞGALİ KABUL EDİLEMEZ”

 

Çalışkan'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, dünyayı yönetenlerin duyarsızlığına isyan ediyoruz. Halkımız ve bütün insanlık bilmelidir ki bu bölgede akan kanın, bütün iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak Amerika ve İsrail vardır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman halkların başındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması İsrail'i cesaretlendirmektedir. Vicdanımızın gözüyle görüp vicdanımızın sesiyle haykırıyoruz Her türlü şiddete ve hukuk ihlaline amasız karşıyız. Terör rejimi İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail ve Amerika'dır. Bütün Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. Sultanlar şehri Edirne'den Mescid-i Aksa'ya şu anda nöbet bekleyen yüzbinlerce Müslümana selam gönderiyoruz. Allah'ım ayaklarını sabit kıl. Siyonistleri bizim ellerimizle cezalandır. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.”

 

Haber / Buse SERİN