Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında olağanüstü toplandı. Edirne Belediye Meclisi, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz günlerde 1915 olayları için

GÜNDEM 6.05.2021 14:03:00 0
Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'nin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayı alınmış projelerinin temini ve uygulanması ile "Yemiş kapanı Hanı Koruma ve Yeniden İşlevlendirme Projeleri"nin çizdirilmesi ve uygulanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve protokol yapılması, bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunulması, yapılacak ortak hizmet projesi protokolünün esaslarını belirlemek ve imzalamak üzere Edirne Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Recep Gürkan'a oy birliğiyle yetki verdi.

 

 BAŞKAN GÜRKAN’A YETKİ VERİLDİ

 

Belediye Meclis toplantısında Selimiye Camii Çevresi Kentsel ve Peyzaj Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan süreci anlattı. Daha sonra oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda, "Yemiş kapanı Hanı Koruma ve Yeniden İşlevlendirme Projeleri"nin çizdirilmesi ve uygulanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve protokol yapılması, bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunulması, yapılacak ortak hizmet projesi protokolünün esaslarını belirlemek ve imzalamak üzere Edirne Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

“YAPILACAK OLAN EDİRNE’YE YAPILACAKTIR”

 

Yemiş Kapanı Hanı’nın durumu kendisini ve Edirne halkını çok yorduğunu belirten Gürkan, “Kazıyı 2016 yılında bitirmişiz. 2021’deyiz. 5 yıl. Ne için anlamsız bir olay yüzünden. İhya edilsin mi, edilmesin mi? Geçmiş tartışmalara dönmek istemiyorum. Bakanlık ile birlikte yapacak olmakta da mutluyum. Çünkü yerel yönetimle, merkezi hükümetin uzlaşı içinde çalışması umarım her yere de örnek olur. Yapılacak olan Edirne’ye yapılacaktır. Kim yapacaksa başımızın üstünde taşımaya ve şükran duymaya da hazırız” dedi. 

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

 

Öte yandan Edirne Belediye Meclisi ABD Başkanı Joe Biden’ın geçtiğimiz günlerde 1915 olayları için kullandığı, “soykırım” ifadesini bir bildiri ile kınadı. Belediye Başkanı Gürkan, bu durumu esefle ve şiddetle kınadıklarını söyledi. Başkan Gürkan, meclis toplantısının ardından Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Selimiye Camii’nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Ruşa ELMA