Yerli ve milli tohumlar tanıtıldı

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen AGA, Hacıbey, Samada 07 ve Ada 523 mısır çeşitleri ile Enstitü Müdürlüğünden temin edilen tohumların Kırklare

GÜNDEM 6.05.2021 12:39:00 0
Yerli ve milli tohumlar tanıtıldı

Lüleburgaz’a bağlı Turgutbey Köyü’nde 4 çeşit ile 8 dekar alanda kurulan demonstrasyonun tohum ekimine Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan ve teknik personel katıldı.

 

TESCİLLİ ÇEŞİTLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Turgutbey Köyü, mısır yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı bir yer olması nedeniyle tercih edilmiş olup, damla sulama yöntemi kullanılarak kurulan demonstrasyonun üreticilerimize iyi bir örnek olması planlanmaktadır. Ülkemizde tohumculuk konusunda yerli ve milli tohum kullanımının yaygınlaşması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bakanlığımıza bağlı Araştırma Enstitülerimiz tarafından geliştirilen yerli ve mili tohum çeşitleri, yüksek verim ve kalite değerleriyle çiftçilerimizin kullanımına sunulmaktadır. Araştırma Enstitüleri ve Üniversitelerimizin tarımsal alanda yaptıkları çalışmaların ve tarımsal yeniliklerin çiftçilerimiz başta olmak üzere hedef kitlelere ulaştırılması, tescil edilen çeşitlerin çiftçi koşullarında üretime kazandırılması, araştırmacı yayımcı ve çiftçi bağının kurulması amaçlanıyor” ifadelerine yer verildi.